Mijn favorieten van dit moment

Patricia de RyckAls je al zoveel hebt gelezen, dan heb je op een gegeven moment echt favorieten. Zo heb ik een aantal schrijvers die ik op de voet volg. De laatste tijd zijn dat echt de schrijvers van het spannendere werk. Ik kies sneller voor langlopende series, omdat ik dan echt het gevoel heb dat ik de hoofdrolspelers echt ken.

Eén van mijn favorieten is de Vlaamse auteur Pieter Aspe. Ik ben ooit begonnen in één van de eerste boeken die hij over commissaris Van In schreef en ben vanaf dat moment verslaafd. En niet alleen aan de boeken. Hoe hij het keer op keer weer flikt om mij in zijn verhalen te zuigen? Dat heeft te maken met de verrassende misdaden waar Van In voor komt te staan in combinatie met natuurlijk ook zijn persoonlijkheid. En ik ben niet alleen aan zijn boeken verslaafd; ik heb ook geen aflevering gemist van de tv-serie die gebaseerd is op het werk van de Vlaamse auteur. Gelukkig is er nu de dvd-box met alle tien de seizoen van deze serie met Herbert Flack, Lucas van den Eynde, Francesca Vanthielen, Maaike Cafmeyer, Hilde De Baerdemaeker, Mathias Coppens, Michel van Dousselaere en Ludo Hoogmartens. Hij is bij Bol.com verkrijgbaar: Aspe – Seizoen 1 t/m 10.

Als ik nog een favoriet moet noemen dan is dat James Patterson. Niet alleen zijn spannende boeken over forensisch psycholoog Alex Cross weten mij te boeien, ook het ander werk dat hij – al dan niet in combinatie met andere auteurs – spreekt mij aan. Ik vind dat toch heel bijzonder; als ik werk van deze heren lees dan ben ik eigenlijk nooit teleurgesteld. Bij andere schrijvers kan ik dat nog wel eens hebben, dat je denkt ‘deze valt een beetje tegen’, maar zowel Patterson als Aspe presteren voor mijn gevoel altijd op topniveau.

Wat romans betreft blijft De Passievrucht van Karel Glastra van Loon echt mijn lievelingsboek. Dat werk heeft toen zo veel indruk op mij gemaakt. Dat kan ik er ieder jaar weer bij pakken. En dat is opmerkelijk voor mij, want ik lees eigenlijk boeken nooit vaker. Dat heb ik alleen gedaan met het werk van Giphart en Zwagerman dat ik als jonkie las. Als volwassene was ik toen vooral nieuwsgierig naar wat ik ook al weer had gelezen.

Dit jaar ben ik vooral op zoek naar een nieuwe favoriet. Ik wil me laten inspireren en weer eens volledig kunnen verdrinken in een prachtig romantisch verhaal. En natuurlijk wil ik weer de bibbers krijgen van al die thrillers, die ik met name in de vakantie erg graag lees. Natuurlijk deel ik mijn ervaringen dan hier.

Lees ook:Boekenblog hoofdredacteur heeft verschillende petten op
Lees ook:Pieter Aspe gaat de grens over
Lees ook:Crombé hoofdrolspeler in nieuwe Aspe ‘Misleid’
Lees ook:Wat betekende Harry Mulisch voor jou?
Lees ook:Mailen met Judith Visser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.