Voorproefje: De Kookclub – Sophie King

Vandaag een fragment uit ‘De Kookclub’ van Sophie King.

‘Omijngodwieheeftdepavlovabovenindeovengezet?Kijknou!Erisnietsvan- overhetisnietmeervandebakplaatafteschrapen.Mikehebjijdatgedaan?’ Op dit soort momenten, dacht Lucy terwijl ze zichzelf hoorde schreeuwen, miste ze de veiligheid van een lang huwelijk. Miste ze de comfortabele sleur waarin het niet uitmaakte dat je krijste als een viswijf omdat het eten was aangebrand of per ongeluk een scheet liet in bed.

Maar nu ze Mikes verbaasde gezicht zag met de stoere, aantrekkelijke kaak- lijn die sterk contrasteerde met zijn zachte blauwgrijze ogen, vroeg ze zich opeens af of ze er wel goed aan deed om opnieuw te trouwen. Mike had haar altijd op een voetstuk gezet. De Lucy die hij dacht te kennen, was het soort vrouw dat nooit zou schreeuwen tegen haar kinderen of vloeken als iemand haar afsneed in de auto. Dat was natuurlijk ook de Lucy die zij graag zou zijn. Maar een brutaal kind of een huishoudelijke ramp zoals de pavlova die ze in de onderste, koelere oven had gezet voordat iemand hem verplaatste, veranderde haar in een oogwenk in iemand die zijzelf niet eens aardig vond.

‘Ik niet, schatje,’ schokschouderde hij. ‘Ik weet helemaal niet hoe jouw Aga werkt. Ik kom er niet in de buurt, laat staan dat ik er iets in zet of uit haal.’ ‘Sorry.’ Hoe had ze zo uit kunnen vallen? Ze liep op hem af en sloeg haar armen om zijn nek om het goed te maken. ‘Het kost alleen zoveel tijd om zo’n ding te maken en ik wil goed voorbereid zijn voor zaterdag.’

Haar naar zich toe trekkend, streelde hij haar haren op een manier die haar knikkende knieën bezorgde. ‘Maar je hebt tijd zat. Vijf dagen nog. Je kunt er nog wel een maken.’ Zijn kalme, rationele stem deed haar meteen goed. Luke had haar waar- schijnlijk afgemaakt om haar valse beschuldiging of haar verweten dat ze alle ingrediënten had verpest. Ze kreeg nog steeds buikpijn als ze eraan dacht hoe hij uit zijn dak ging toen Kate warme chocolademelk had ge- knoeid op de witte bank. Haar echtgenoot had een hekel aan troep; hij had eigenlijk een hekel aan alles wat niet goed ging of waar hij geen controle over had.

Lees meer in De Kookclub

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Nobelprijskandidaat Philip Roth te horen in technomix
Lees ook:Boekentip van Tess Gerritsen: De Dochter
Lees ook:Cecelia Ahern schrijft weer een betoverende roman
Lees ook:Maak kans op De bruiloft van Sophie King
Lees ook:Roman over vriendschap, afvallen en sportsokken

Eén reactie op “Voorproefje: De Kookclub – Sophie King

  1. Patricia de Ryck

    Erg leuk boek! Wat mij betreft kun je ‘m met een gerust hart cadeau geven.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.