Voorproefje: The Deeper Secret of Love – Annemarie Postma

Er ligt weer een nieuw boek van life sciens auteur Annemarie Postma in de winkel. ‘The Deeper Secret of Love’ is het vervolg op haar bijzonder succesvolle boek ‘The Deeper Secret’. Dit boek verscheen begin dit jaar en inmiddels zijn er ruim 20.000 exemplaren verkocht.

De schrijfster heeft een aantal fragmenten uit haar nieuwste werk geselecteerd. “Relaties zijn eigenlijk veel minder ingewikkeld dan ze lijken. Ze blijven ingewikkeld zolang je bewustzijn niet verbonden is met de diepere betekenis van alles wat je ervaart, en zolang jij gelooft dat jouw relaties helemaal losstaan van wat je zelf wenst.”

“Misschien denk je nu: maar ik heb toch nooit een partner gewenst die vreemdgaat, tegen me liegt en me respectloos behandelt. Het antwoord daarop luidt: nee, op bewúst niveau waarschijnlijk niet. Maar onbewust heb je deze man of vrouw met wiskundige precisie uitgekozen. Deze relatie is het kosmische antwoord op jouw behoefte aan bewustzijnsgroei. Het is de uitnodiging om je eigenwaarde te vergroten, meer van jezelf te leren houden, grenzen te stellen en ‘nee’ te leren zeggen tegen situaties en mensen die jou geen recht doen. Ik geloof dat het doel van onze relaties ligt in het groeien naar perfectie, naar heelheid, en heb het vertrouwen dat alles wat er op onze weg komt een voor elke ziel nauwkeurig op maat gesneden aanmoediging tot die groei is. Bezien binnen deze levensvisie bestaat er dan ook niet zoiets als ‘slechte relaties’, maar enkel relaties waarvan de functie voor jouw bewustzijnsontwikkeling nog niet is herkend.”

‘Relaties zijn bedoeld om je innerlijke waarheid te leren kennen

“Dit is dus geen ‘slechte relatie’ met een ‘slecht mens’. Je relatie is precies zoals hij nu moet zijn, en wat er in werkelijkheid plaats vindt is precies datgene wat nu jouw groei ten goede komt. Zoals Byron Katie zegt in Over liefde, seks en relaties: […] ‘ Is je partner boos, goed zo. Als er dingen aan hem zijn die jij beschouwt als tekortkomingen, goed zo, want dat zijn je eigen tekortkomingen. Zijn er dingen aan hem of haar die je irriteren, goed zo, want deze eigenschappen zijn van jou, jij projecteert ze. […] Sommige mensen gaan naar India om een goeroe te vinden, maar dat is niet nodig: je leeft er met een samen. Je partner zal je alles geven wat je nodig hebt om jezelf te bevrijden’. Dit is dus de perfecte relatie met de perfecte persoon voor jou op dit moment. Alles is precies zoals het nu moet zijn. Alles is erop gericht om erachter te komen wat je echt voelt, wenst, denk of nodig hebt. Relaties bestaan om je innerlijke waarheid te leren kennen, je te laten groeien naar wie je werkelijk bent en om onvoorwaardelijk van jezelf te leren houden. Beëindig je de relatie voordat je jouw innerlijk huiswerk hebt gedaan, dan ga je onbewust op zoek naar soortgelijke situaties en relaties. Zonder twijfel tref je iemand die nog een graadje ‘erger’ is wellicht, waardoor je op een nog extremere manier op de pijnplekken in jezelf wordt gewezen. Een op maat gesneden kosmische test. Om te kijken of je geleerd hebt waartoe deze relatie je uitnodigde. En of je werkelijk klaar bent voor de volgende treden op de ladder in de evolutie van jouw bewustzijn, en de relatie die daar weer naadloos bij aansluit. Het universum wacht ondertussen met een glimlach af: ‘Eens kijken wat ze nu gaat doen. O jee, daar gáát ze weer. Of zou ze deze keer misschien dan tóch…’ Het universum speelt en danst met ons – wij antwoorden daarop meestal met verzet. Wij spelen, dansen en stromen niet mee. We verzetten ons tegen transformatie, en maken de liefde daarom vaak tot een gevecht.”

The deeper secret of love
Verschenen: oktober 2008
Uitgeverij: Ankh-Hermes
Prijs: 14,95
ISBN: 978-90-202-0291-5

Lees ook:Werk toe naar je beste relatie ooit
Lees ook:The Deeper Secret van Annemarie Postma gaat in vertaling de wereld over
Lees ook:Over de liefde, je leven en het enneagram
Lees ook:Een urenlang orgasme? Ontdek het vallei-orgasme…
Lees ook:Wim Koomen duikt in Intieme relaties

10 reacties op “Voorproefje: The Deeper Secret of Love – Annemarie Postma

 1. Rieke

  Ik heb dit boek meteen gekocht na het lezen van dit fragment, mijn complimenten! Ik denk niet dat er over relaties en liefde al zo’n duidelijk, inzichtgevend en toch luchtig boek op de markt bestaat. The deeper secret of love is echt een aanrader voor iedereen die inzicht wil krijgen in de complexiteit van relaties. Ik heb er erg veel aan gehad, bekijk dingen in mijn relatie nu heel anders. Ik heb zeer veel bewondering voor de heldere en levendige wijze waarop Annemarie Postma dit soort onderwerpen weet te brengen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. René

  Ook bovenstaande reactie is weer geschreven door de gestoorde Annemarie Postma, deze keer onder de naam Rieke. Zoveel namen heeft Annemarie Postma inmiddels. Annemarie Postma, je bent allang door de mand gevallen. Met welke getrouwde man deel je tegenwoordig het bed?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rieke

   Hoi René,

   Ik ben echt Rieke hoor en ik vond het echt een mooi boek.

   Groetjes Rieke Hoogervorst

   [email protected]

     /   Beantwoorden  / 
 3. Patricia de Ryck

  René het gaat natuurlijk erg ver om mensen hiervan te beschuldigen. Rieke heeft gewoon van dit boek genoten.

    /   Beantwoorden  / 
 4. René

  Ja Patricia sorry, ik had dat niet zo moeten zeggen. Excuses aan Rieke. Blijft het nog wel zo dat de zieke geest van Annemarie Postma zich nog altijd op het internet ophoudt om haar waanideeën onder allerlei namen aan andere mensen op te dringen. Annemarie Postma is een vrouw met een uitgebreid psychiatrisch verleden en is nog steeds in behandeling. Vraag anders bij haar uitgevers of bij Hanneke Groenteman of een gemiddelde tv-show naar haar. Ze zijn er niet zo lovend. En dat stuk hierboven uit dat boek is een samenvatting van boeken van Louise Hay, Shakti Gawain, Deepak Chopra en nog een paar van die Amerikaanse schrijvers die wél zelf iets op papier kunnen zetten. Het word tijd dat het nu eens uitkomt dat Annemarie Postma alles kopieert en dan met de eer strijkt. Lef heeft ze zeker. En ja, ze doet het met getrouwde mannen. Geeft ze ook toe (zie haar boeken Ik hou van mij en Liefde maken). Ton aan de Stegge dumpte ze ook nadat hij haar genoeg geld had gegeven.

    /   Beantwoorden  / 
  1. rieke

   Jeetje René, wat een bittere reactie. Ik kan mij niet voorstellen dat Annemarie postma zulke mooie boeken kan schrijven – liefde maken en Ik hou van mij – zijn ook prachtige boeken – en dan toch zo’n nare vrouw kan zijn als jij beschrijft. Een uitgebreid psychiatrisch verleden? Waar komt dat vandaan? Wat heeft zij jou misdaan? Ben jij een van de getrouwde mannen? Nou ik geloof er in ieder geval niets van.

   Groetjes Rieke
   [email protected]

     /   Beantwoorden  / 
 5. Patricia de Ryck

  Rene, het is mij duidelijk dat jij dichterbij het vuur zit dan wij. Nog bedankt voor je excuses aan Rieke. Discussie is goed, persoonlijke aanvallen willen we hier op dit blog echt niet hebben.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Patricia de Ryck

  @Rieke: Ik weet ook niet wat ik er van moet denken… René mag altijd een toelichting geven.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rieke

   Nou Patricia, ik ben ook zeer benieuwd naar de motivatie voor deze boze woorden….Ik ga nog even lekker verder lezen….stukjes leven!

   Groetjes Rieke

   [email protected]

     /   Beantwoorden  / 
 7. wijnand

  Het diepere geheim van de liefde bestaat niet. Indirect wordt dan altijd G’d bedoeld. Maar die wil niet bestaan, anders heette die geen G’d maar bv. Goedhart

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.