Mark van Eeuwen met Anthony Hopkins in Kidnapping Freddy Heineken

Mark van Eeuwen schittert naast Anthony Hopkins in de verfilming van de bestseller van Peter R. De Vries over de ontvoering van Freddy Heineken. In Kidnapping Freddy Heinken zijn nog meer internationale sterren te zien. De rolverdeling is vandaag bekendgemaakt.

Jim Sturgess (Cloud Atlas, 21) speelt de rol van Cor van Hout, Sam Worthington (Avatar, Clash of the Titans) is Willem Holleeder, Mark van Eeuwen (App, Finn, De Eetclub en GTST) is Frans Meijer (Spikes), Ryan Kwanten (True Blood) is Jan Boellaard (Cat) en de Australische acteur Tom Cocquerel is Remmetje, Martin Erkamps (Brakes). Eerder werd al bekend dat Anthony Hopkins in de rol van Freddy Heineken kruipt. Op dit moment vinden de laatste castings plaats. De regie van deze internationale actiethriller is in handen van Daniel Alfredson (The Girl Who Played with Fire, The Girl Who Kicked the Hornet’s Nest).

Het script van de Engelse scriptschrijver William Brookfield (Rough Magic) is gebaseerd op de bestseller van de Nederlandse misdaadjournalist en Emmy winnaar Peter R. de Vries. Zijn gedetailleerde verslag van de ontvoering van biermagnaat Freddy Heineken, staat al twee decennia hoog genoteerd in de bestseller lijsten. Hij is tevens creatief consultant van de film . Peter R. de Vries: “Ik werk nu al meer dan twee jaar samen met het team van Informant Media en ik kan niet anders zeggen dan dat ik behoorlijk onder de indruk ben van hun inzet en kunde. Regisseur Daniel Alfredson is een schot in de roos. Ik heb hem ontmoet en ik ben ervan overtuigd dat hij en de fantastische cast iedereen gaan verrassen.”

De opnamen starten eind oktober in België, daarna zijn Amsterdam en New Orleans aan de beurt.

Lees ook:Biografe Barbara Smit en Thom Hoffman over Heineken
Lees ook:Peter R. de Vries ontvangt Crimezone Award of Honor
Lees ook:Peter R. de Vries trots op verfilming Heineken-boek
Lees ook:Verfilming Heinekenontvoering boek Peter R. de Vries
Lees ook:Helen Gurley Brown oud-baas Cosmopolitan overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.