Jeugdserie gebaseerd op boeken Paul van Loon; vanavond op tv

De boeken van Paul van Loon vormen de basis voor de nieuwe jeugdserie ‘De Leeuwenkuil’. Deze is vanaf vanavond ten weken lang te zien bij de TROS. Johan Nijenhuis & Co hebben de productie voor hun rekening genomen.

Wonen in een dierentuin. Hoe cool is dat? Droomt niet ieder kind daarvan? Voor Daniël & Suzina Durvers is dit werkelijkheid. Samen met hun ouders, zusje Littel en hun opa wonen ze midden in dierentuin Durvers’ Zoo. Vader Durvers is namelijk de directeur van de dierentuin.

Lang geleden heeft opa Durvers een boomhut gebouwd op een geheime plek in de dierentuin, die alleen via een bijna onzichtbaar pad bereikt kan worden. Deze boomhut, DE LEEUWENKUIL, is nu het domein van Daniël en Suzina. Hier spelen ze, maken ze plannen voor avonturen en tekent Daniël zijn stripverhalen over Pelikaanman, een superheld die alles kan en doet wat hijzelf niet durft. Deze held staat altijd klaar om Daniël van gepast èn ongepast advies te voorzien. Voor Daniël en Suzina is de dierentuin een plek waar achter elke hoek en in elk verblijf een avontuur wacht. Waar ze kunnen slapen bij de apen, de maki’s voeren of de leeuwen van héél, héél dichtbij bekijken.

Aflevering 1
Daniël en Suzina ontdekken tijdens het voeren van de gorilla’s dat publiekslieveling Safire ziek is. Ze gaan ‘s nachts bij de gorilla waken in de hoop dat het helpt om haar beter te maken. Als de volgende dag de dierenarts langskomt, neemt ze haar irritante en vervelende zoon Bufo mee. Tegen alle regels en afspraken in plaagt Bufo graag de dieren van het park.

Cast
Daniël (Redmar Siegertsz), Suzina (Juna de Leeuw), Littel (Tess Siegertsz), Ma Durvers (Lieke Antonisen), Pa Durvers (Michiel de Jong), Opa Durvers (Hero Muller), dierenarts (Peggy Vrijens).

De nieuwe, avontuurlijke jeugdserie DE LEEUWENKUIL is gebaseerd op de boeken van Paul van Loon en wordt geproduceerd door Johan Nijenhuis & Co.

Nederland 3 / ZAPP – 19.00 uur

Lees ook:Jeugdserie De Leeuwenkuil naar de boeken van Paul van Loon
Lees ook:Koninklijke onderscheiding voor Paul van Loon
Lees ook:Ben Sombogaart regisseert boekverfilming Knielen op een Bed Violen
Lees ook:Wim Daniëls vertelt over Komkomma
Lees ook:Johan Cruijff op 68-jarige leeftijd overleden (boekenoverzicht)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.