Boekenblog bekijkt laatste seizoen van Wallander

Blogger Irene Groenink heeft het vijfde, en tevens laatste seizoen van de Scandinavische detectiveserie Wallander bekeken. Is dit een gevalletje must see is, of juist helemaal niet. Lees het hier op Boekenblog.

Waar bij de vorige vier seizoenen de misdaden zelf centraal stonden, draait het in dit laatste seizoen vooral om Kurt Wallander zelf. Met name de gezondheid van de norse rechercheur is een terugkerend onderwerp gedurende de zes afleveringen. Ook maak je kennis met Wallander als echt familiemens. Hij bouwt een fantastische band op met zijn kleindochter Klara.

De gekwelde man
De eerste aflevering van dit laatste seizoen, ‘De gekwelde man’ genaamd, is de verfilming van het gelijknamige boek van bestsellerauteur Henning Mankell. Mankell stelde met zijn boek al vast dat dit het einde zou worden van het Wallandertijdperk. ‘De gekwelde man’ gaat over één van de grootste politieke en militaire schandalen van de Zweedse geschiedenis.

Mening
Ik ben gek van Wallander. Ik kende de serie al voordat ik deze DVD-box toegestuurd kreeg. Dit laatste seizoen heb ik dan ook in één (hele lange!) adem uitgekeken. Het leuke aan Wallander, is dat de afleveringen niet maar veertig minuten duren. Nee, van één aflevering heb je ruim anderhalf uur kijkplezier. Dat betekent wel dat je je hoofd er goed bij moet houden, want bij Wallander gebeurt er altijd véél en het plot zit meestal goed verstopt.

Prijsinformatie
Om terug te komen op de vraag die in de introtekst werd gesteld: als je het mij vraagt is deze DVD-box een absolute must see. Ook al je nog niet bekend bent met de serie kun je prima instappen in dit laatste seizoen.

Klik hier om ‘m meteen bij bol.com te bestellen: Wallander – Volume 5

Tekst: Irene Groenink

Lees ook:Henning Mankell overleden: publicaties over deze schrijver
Lees ook:Wallander van Henning Mankell vanavond bij de KRO
Lees ook:Nog één Wallander-roman op komst
Lees ook:Baantjers rechercheur De Cock Piet Römer overleden
Lees ook:Tv-serie Under the Dome weer terug; gebaseerd op boek Stephen King

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.