Jeugdserie De Leeuwenkuil naar de boeken van Paul van Loon

Deze zomer vinden in Burgers’ Zoo de opnames plaats van de nieuwe, avontuurlijke jeugdserie DE LEEUWENKUIL, gebaseerd op de boeken van Paul van Loon. De serie speelt zich af in Durvers’ Zoo waar de kinderen Daniël, Suzina en hun kleine zusje Littel met hun ouders in de dierentuin wonen. Hoofdrollen zijn weggelegd voor onder anderen Redmar Siegertsz (Daniël), Juna de Leeuw (Suzina), Tess Siegertsz (Littel), Lieke Antonisen (moeder), Michiel de Jong (vader), Hero Muller (opa) en Peggy Vrijens (dierenarts). De TROS zendt de tiendelige serie vanaf 5 oktober elke zaterdag om 19.00 uit op Zapp.

Daniël en Suzina wonen in de dierentuin Durvers’ Zoo waarvan hun vader directeur is. Hoe cool is dat? Tijdens het ontbijt gaat het over de komst van een nieuwe olifant en niet over wie er naar voetbal of turnen moet worden gebracht. En terwijl mama de boterhammen smeert, probeert de kleine Littel, tot ergernis van haar broer en zus, de papegaai nieuwe woorden te leren. Centraal in het leven van Daniël en Suzina staat hun boomhut, de leeuwenkuil. Opa heeft die ooit gebouwd en hij is dan ook de enige volwassene die bij hoge uitzondering naar binnen mag. Het is de plek waar de kinderen zich in hun eigen wereld kunnen terugtrekken. Maar ook waar ze strategieën bedenken voor hun reddingsacties en andere avonturen.

DE LEEUWENKUIL wordt geproduceerd door Johan Nijenhuis & Co., onder creatieve leiding van Johan Nijenhuis die eerder verantwoordelijk was voor de regie van Foeksia de Miniheks, ook gebaseerd op de boeken van Paul van Loon.

Foto: Diede in ‘t Veld

Lees ook:Jeugdserie gebaseerd op boeken Paul van Loon; vanavond op tv
Lees ook:Ben Sombogaart regisseert boekverfilming Knielen op een Bed Violen
Lees ook:Laat je zelfbedachte dieren kennismaken met de wereld!
Lees ook:Slachtoffer familiedrama Zwijndrecht jong dichterstalent
Lees ook:Jongensboek over Johan Cruijff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.