Vals Alarm van Marelle Boersma wordt verfilmd

De psychologische thriller Vals Alarm van Marelle Boersma wordt verfilmd. Als het aan Felice Bakker van het productiebedrijf The Filmers ligt, gaat dit binnenkort gebeuren. Scenarioschrijfster Relinde de Graaff heeft beide partijen bij elkaar gebracht en zal het scenario schrijven van het verhaal waarin de twijfelachtige rol van Jeugdzorg bij een vechtscheiding centraal staat.

Marelle Boersma is enorm blij met het nieuws: “Ik krijg nog steeds zoveel reactie van lezers die het onvoorstelbaar vinden dat dit in Nederland gebeurt. Het onderwerp leeft enorm. Helaas zijn vechtscheidingen en de heftige gevolgen hiervan, nog steeds regelmatig in het nieuws.”

Boersma schrijft over actuele misstanden die vaak gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen van slachtoffers. Het idee voor Vals Alarm is afkomstig van voormalig Tweede Kamer lid, Ine Aasted-Madsen, die zich al jaren inzet voor waarheidsvinding bij Jeugdzorg. Vals Alarm won de tweede prijs bij de Crimezone Thrillerawards 2012, een belangrijke publieksprijs in het thrillergenre. Van het boek zijn inmiddels ruim 20.000 exemplaren verkocht.

Filmisch geschreven
Producente Felice Bakker van The Filmers is continu op zoek naar nieuwe uitdagingen en vond die in deze thriller. “Het verhaal heeft me zeer geraakt. Het geeft op een bijzondere manier een aantal problemen weer waar mensen in deze maatschappij mee worstelen. Een scheiding en daardoor jezelf verliezen is helaas een steeds bekender fenomeen”, aldus Bakker. “Het boek is heel filmisch geschreven, en de stad Utrecht is een prachtige locatie voor een film.” Felice Bakker was onder andere line-producer van de succesvolle film App, die intussen aan acht landen verkocht is.

Wraakactie van een ex
Vals Alarm gaat over het gevecht van Janna om haar onterecht uit huis geplaatste kind terug te krijgen. Een scheiding komt in de beste families voor. Maar wat doe je als je kind inzet wordt van een wraakactie van de vader? De psychologische thriller is uitgegeven bij Uitgeverij De Crime Compagnie. Het is nog niet bekend wanneer de opnames zullen beginnen. Meer informatie over de thriller Vals Alarm is te vinden op www.marelleboersma.nl.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Als je ex uit is op wraak
Lees ook:Oud-directeur Jeugdzorg Cock Fuchs beschrijft zijn verleden
Lees ook:Sonja Bakker stopt voorlopig…
Lees ook:Crimezone Thriller Awards: Tess Gerritsen + Charles den Tex
Lees ook:Sonja Bakker nog steeds populair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.