Joram Lürsen verfilmt Publieke werken Thomas Rosenboom

De makers van ‘Alles is Liefde’, ‘Alles is Familie’ en ‘In Oranje’ gaan het historische drama ‘Publieke werken’ van Thomas Rosenboom verfilmen. In de jaarlijkse samenwerking Telescoop hebben NPO, het CoBO en het Nederlands Filmfonds de speelfilm ‘Publieke Werken’ geselecteerd. De film ontvangt een realiseringsbijdrage van 1,8 miljoen euro.

Publieke Werken zal geregisseerd worden door Joram Lürsen (‘Alles is Liefde’, ‘Alles is Familie’, ‘In Oranje’) en het scenario is geschreven door Frank Ketelaar (‘Overspel’, ‘Vuurzee’, ‘In Oranje’).

1888: Een huiseigenaar ruikt het grote geld als zijn pand, tegenover het pas gebouwde Centraal Station in Amsterdam, moet wijken voor het geplande Victoria Hotel. Zijn neef, apotheker te Hoogeveen, wil een groep arme turfstekers helpen. De twee beramen een plan dat alles zal regelen, met tragische gevolgen.

Deze film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Thomas Rosenboom, waarvoor hij in 2000 de Libris Literatuur Prijs won. Inmiddels zijn er al meer dan 400.000 exemplaren van het boek verkocht.

Wild Bunch brengt de film in het najaar van 2015 uit in de Nederlandse bioscopen.

Lees ook:Film Publieke Werken met Gijs Scholten van Aschat
Lees ook:Verfilming ‘Publieke werken’
Lees ook:Met Thomas Rosenboom over De rode loper
Lees ook:Thomas Rosenboom leest voor uit Zoete mond
Lees ook:Thomas Rosenboom vertelt meer over Zoete mond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.