Filmeditie van Being Flynn van Nick Flynn

Zaterdag 15 september om 18.45 uur opent de film Being Flynn van Paul Weitz de Dioraphte Film- en Literatuurcompetitie van Film by the Sea. De filmeditie van dit boek is nu verkrijgbaar.

In ‘Being Flynn’ vertelt Nick Flynn het aangrijpende verhaal van zijn vader, Nick werkt in een daklozenopvang, waar hij op een nacht zijn vader aantreft, die op zoek is naar een slaapplaats. Zijn vader Jonathan is een oplichter, een bankrover, een dakloze en een schrijver zonder boek, die zijn gezin heeft verwaarloosd. Hij is briljant en onhandelbaar tegelijk.

Het Boston van de jaren zestig dient hierbij als decor, een tijd waarin radicale spanningen en spectaculaire ontvoeringen (zoals die van Patty Hearst door de Symbionese Liberation Army) hoogtij vierden. Being Flynn is een heftig verhaal over losers, alcoholisme en daklozengrootspraak, geschreven in een sublieme no-nonsensestijl.

Deze geweldige roman is nu verfilmd met Robert De Niro als de onthechte vader Jonathan, Paul Dano (‘There Will Be Blood’, ‘Little Miss Sunshine’) als Nick en Julianne Moore als zijn moeder. De film is geregisseerd door Paul Weitz.

Over de auteur
Nick Flynn (1960) is (toneel)schrijver en dichter en woont in New York. Hij won met zijn gedichten verscheidene prijzen en doceert creative writing aan de universiteit van Houston. ‘Being Flynn’ is gebaseerd op zijn eigen leven.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Maak kennis met Catherine O’Flynn
Lees ook:Roman Arnold Grunberg verfilmd
Lees ook:Het gouden kompas: boycot door het Vaticaan
Lees ook:Linda de Mol speelt hoofdrol in verfilming thriller Saskia Noort
Lees ook:De Club van Lelijke Kinderen wordt verfilmd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.