Silent City Threes Anna maakt kans op Gouden Kalf

De speelfilm ‘Silent City’ van Threes Anna gaat op zondag 30 september in première in Utrecht. De film zit in de officiële selectie van het NFF en maakt daarmee kans op een Gouden Kalf. Threes Anna bewerkte haar eigen roman ‘Silent City’ tot een filmscenario, zij nam ook de regie voor haar rekening. In 2007 maakte Threes Anna haar regiedebuut met de film ‘The bird can’t fly’ met in de hoofdrol Barbara Hershey.

‘Silent City’ is het hartverwarmende verhaal over culturele verschillen wanneer het oosten en westen elkaar treffen in Tokio. Rosa gaat in Tokio in het restaurant van Master Kon werken, een van de grootste vismeesters ter wereld. Al snel blijkt dat aarden in Japan geen vanzelfsprekendheid is. Rosa’s werkzaamheden zijn monotoon, vrijwel geen van haar collega’s spreekt Engels en zelfs oogcontact is een gunst die alleen bij hoge uitzondering wordt verleend. Als blijkt dat Rosa met haar werk als leerling niets verdient, ziet ze zich genoodzaakt naar andere inkomsten uit te kijken. Onbegrip, teleurstelling en eenzaamheid maken zich langzaam van haar meester. Toch heeft ze de sleutel tot haar geluk elke dag in de hand. Want om in de zwijgende stad te kunnen overleven zal ze eerst de vissen moeten begrijpen.

In de hoofdrol maakt actrice Laurence Roothooft haar speelfilmdebuut. Ze vertolkte de rol van Alice in de toneelbewerking van ‘De Eenzaamheid van de Priemgetallen’ (Matzer theaterproducties, Den Bosch), speelde en danste ze mee in de kindervoorstelling ‘Zoo doen ze de dingen’ (Het Paleis, Antwerpen) en werkte samen met het Antwerpse collectief SKaGeN en het Mechelse Abattoir Fermé. De internationale cast bestaat verder onder andere uit: Makoto Makita (Master Kon), Shinji Otani (Suzuki), Ayako Kobayashi (Aki), Yukari Uekawa (Nina), Gen Shimaoka (Mr. Katsuragi) en Hubert Fermin (diplomaat).

Silent City is vanaf 4 oktober 2012 in de bioscoop te zien.

Lees ook:Threes Anna vertelt over Wachten op de moesson
Lees ook:Mailen met… Threes Anna over Het laatste land
Lees ook:Oorlogswinter geselecteerd voor European Film Award 2009
Lees ook:Boek-delenprijs: breng je stem uit
Lees ook:De eenzaamheid van de priemgetallen van Paolo Giordano het theater in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.