Eyeworks heeft optie op filmrechten Ravelli’s Vliegenvanger

Nog steeds speelt het mysterie rond de onbekende auteur Ravelli, die met ‘De Vliegenvanger’ inmiddels een bestseller op zijn naam heeft. 75.000 verkochte boeken in Nederland, waar gevestigde auteurs hun verkoopaantallen alleen maar zien dalen. Eyeworks heeft inmiddels een optie op de filmrechten van het boek. Wat is het geheim van het succes?

De zinderende roman over liefde en passie is gebaseerd op de dagboeken van de Nederlandse kluizenaar en monnik Peter Linders, die te maken heeft gehad met seksueel misbruik in de rooms-katholieke kerk. Dat zorgt voor een beladen verhaal. De combinatie van seksualiteit en de moederkerk is uiterst actueel.

Pastor Cees Baan heeft nog dagelijks te maken met de gevolgen van seksueel misbruik binnen de rooms-katholieke kerk. Hartverscheurende verhalen van mannen die hun besmet verleden als een loden last met zich meedragen tot in het graf. Naar aanleiding van ‘De Vliegenvanger’ komen bij veel lezers ervaringen boven die bijna te pijnlijk zijn om te delen, maar door Cees Baan worden aangehoord en opgetekend.

‘De Vliegenvanger’ is het meeslepende verhaal van een Limburgse student die een intieme relatie heeft met zijn buurmeisje en tegelijkertijd verliefd is op een jongen uit het koor van het seminarie waar ze beiden een opleiding volgen voor priester. Voor deze dubbele fout wordt hij verbannen uit het klooster. De ontspoorde geestelijke vlucht uit schaamte naar het buitenland waar hij een leven leidt vol passie en bedrog.

In de Tweede Wereldoorlog valt hij in handen van de nazi’s maar weet zijn executie te voorkomen door vliegen te vangen in het kantoor van de kampcommandant. Na zijn ontsnapping zwerft hij als graaf Ravelli door Italië, meestal aan de zijde van opmerkelijke vrouwen. Als kreupele bedelaar, kunstenaar en minnaar van velen blijft hij verlangen naar de puurheid van zijn kinderjaren. Uiteindelijk gaat ‘De Vliegenvanger’ op zoek naar de twee grote liefdes uit zijn jeugd.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Vrome zondaars biedt onthullend overzicht misbruik RK Kerk
Lees ook:Boek over kindermisbruik Rooms-Katholieke kerk actueel
Lees ook:Houd God voor ogen en je gulp gesloten
Lees ook:Rik Felderhof leest voor uit De Vliegenvanger
Lees ook:José Hennekam vertelt over misbruik in de kerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.