Vastgoedfraude wordt verfilmd door Paul Voorthuysen

De vastgoedfraude wordt waarschijnlijk toch verfilmd. Paul Voorthuysen van filmproducent SNP durft het aan, nadat Reinout Oerlemans van Eyeworks afhaakte, onder meer uit vrees voor verhaalacties van fraudeverdachten.

Voorthuysen zegt ‘nagenoeg rond te zijn’ met uitgeverij Nieuw Amsterdam en de FD Mediagroep over verfilming van de bestseller. Bij de FD Mediagroep bevestigt Titia te Dorsthorst dat alle betrokkenen afstevenen op een akkoord over de verfilming van het boek. Voorthuysen zegt van ‘De vastgoedfraude’ een meerdelig ‘courtroom drama’ te willen maken. Hij heeft een co-financier gevonden waarvan hij de naam op dit moment nog niet bekend wil maken. Voorthuysen maakt binnenkort de scenarioschrijver bekend die ‘De vastgoedfraude’ voor verfilming gaat bewerken. “Dat is echt iemand van naam.”

Voorthuysen is onder meer bekend van zijn vorig jaar uitgezonden succesvolle tv-serie ‘Bernhard. Schavuit van Oranje’, genomineerd voor de Prix Europa 1010, die komende week wordt uitgereikt. In 2009 werd ook zijn tv-serie ‘Sorry Minister’ uitgezonden. Voorthuysen, econoom van huis uit, heeft tien speelfilms op zijn naam staan, waaronder ‘Oeroeg’ en ‘Mijn vader woont in Rio’. Hij maakte recent bekend met een tweede serie over ‘Juliana’ te komen.

‘De vastgoedfraude’, inmiddels een bestseller met 90.000 exemplaren in druk, is genomineerd voor de NS Publieksprijs.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:De Vastgoedfraude wordt verfilmd door Eyeworks
Lees ook:Tv-serie De ontmaskering van de vastgoedfraude van start
Lees ook:Filmrechten ‘Dummie de mummie’ Tosca Menten verkocht
Lees ook:Verfilming Hoe duur was de suiker
Lees ook:Van Houts & De Ket theater in met De Vastgoedfraude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.