Mailen met… Arjan Visser over Hotel Linda

Het nieuwste boek van Arjan Visser ‘Hotel Linda’ ligt vanaf vandaag in de winkel. In deze editie van Mailen met… vertelt de auteur meer over zijn nieuwste werk.

“Er is, denk ik, niet één moment te noemen waarop het idee voor mijn nieuwe roman als een soort moerasgas naar boven is komen wellen. Na het voltooien van mijn vorige boek stond alles weer open: ik luisterde, ik las, ik keek. Soms zocht ik bewust naar een verhaal, soms stuitte ik toevallig op kleine dingetjes waarmee ik iets dacht te kunnen opbouwen. ‘Hotel Linda‘ is zo’n bouwsel van feiten, overlevering en fantasie. Ik heb een paar flinke balken neergelegd – oude man komt terug naar zijn geboorteplaats, heeft iets goed te maken/uit te zoeken, flashbacks, verwarring, loutering, einde – en daar hopelijk een mooie roman op gebouwd.”

Wat kunnen de lezers verwachten als ze uw boek aanschaffen?
“Een ontroerend, maar ook een spannend verhaal over Jonah Jacobson – Amsterdammer, diamantbewerker, bokser – die tijdens de Tweede Wereldoorlog met behulp van het verzet naar Brazilië vlucht. Hij wordt rijk, beloont zijn redders anoniem, maar wil bij terugkeer, zo’n zestig jaar later, toch weten of zijn goede daden wel op waarde zijn geschat.”

Hoe staat het met uw concentratie en discipline?
“Of het snel gebeurt, weet ik eigenlijk niet, maar ik laat me wel degelijk afleiden. Misschien is het eerlijker om te zeggen dat ik zelf excuses zoek om niet te hoeven schrijven. Als tip wil ik graag doorgeven het internetspelletje ‘Goldstrike’ waarin een lelijk soort van mijnwerkertje houwelen naar een groeiende rij gekleurde steentjes slingert. De gouden en zilveren steentjes leveren de meeste punten op. Verder dan level 8 ben ik nog niet gekomen. Verpruts ik tijdens het spelen mijn tijd? Nee. Ik klik op mijn muis en denk aan de regels die ik eerder schreef. En na de zoveelste Game Over! weet ik weer even hoe ik verder moet.”

Wat gaat u na de lancering van dit boek doen?
“Ik denk nu nog te veel na over de vraag of mijn roman ‘Hotel Linda’ de aandacht zal krijgen die het verdient. In mijn droom reageer ik heel kalm – op welke reactie dan ook. Als die spannende tijd voorbij is, ben ik, hopelijk, alweer halverwege mijn volgende boek.”

Wat leest u nu?
“Nu ligt ‘VSV of daden van onbaatzuchtigheid‘, de nieuwe roman van Leon de Winter, naast mijn bed. Ik vind het een aardig gegeven – Theo van Gogh als beschermengel – maar ik moet bekennen dat ik nog niet gegrepen ben door het verhaal en soms al hongerig kijk naar de boeken die ik óók nog wil lezen. Ik verlang vooral naar iets fictiefs, bijvoorbeeld ‘Mallory‘, van Wade Davis, over de beklimming van de Mount Everest. Of: hoe een man het uiteindelijk van een berg verloor.”

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Linda de Mol schrijft columns echt zelf
Lees ook:Mailen met… Arthur Umbgrove over ‘Hotel Sofia’
Lees ook:Mailen met… Maurits de Bruijn over Broer
Lees ook:Gastcolumn Arthur Umbgrove: Het boek dat leest als een film
Lees ook:Mailen met… Linda Jansma over Houvast (+ win het boek!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.