Crimezone magazine nu ook via App te lezen

Na de succesvolle lancering van het papieren magazine voor thrillerliefhebbers is Crimezone Magazine vanaf deze week ook te lezen in de Crimezone Magazine-app op de iPad. Hiertoe is Crimezone.nl een strategische samenwerking aangegaan met Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum, de voormalig eigenaar van de thrillersite. Crimezone Magazine op de iPad is een zogenaamde kiosk-app waarin een aantal edities van het papieren thrillermagazine worden aangeboden.

Hoofdredacteur Sander Verheijen: “Het is uitermate boeiend hoe een balletje kan gaan rollen. Van een website naar papier en van dat papier weer terug naar digitaal is op zijn minst een interessante ontwikkeling.  Wij zien het vooral als een prachtige mogelijkheid om onze content bij nog meer thrillerlezers onder de aandacht te brengen.”

De Crimezone Magazine-app is gratis te downloaden in de Apple App Store en geeft direct toegang tot een aantal gratis uitgaven. Na het installeren van de Crimezone Magazine-app kunnen de lezers gratis de Crimezone Deon Meyer Special (met een kort verhaal van de Zuid-Afrikaanse bestsellerauteur) downloaden. Er is een preview van de laatst verschenen editie, Crimezone Magazine 3, beschikbaar die een goed idee geeft van de digitale versie van het magazine. Het volledige digitale magazine kan direct in de app worden besteld en kost € 4,49.

“Binnen een aantal dagen zullen we Crimezone Magazine 2 gratis beschikbaar stellen,’ aldus Verheijen. Maar dan een integrale versie van de papieren editie, zonder aanpassingen aan het formaat en zonder de verrijkingen die mogelijk zijn op de iPad. Verheijen: ‘Het ziet er daardoor iets minder gelikt uit dan de andere uitgaven, maar we wilden de digitale magazinelezers de artikelen van Crimezone Magazine 2, waarop we zulke goede reacties hebben gekregen, heel graag ook aanbieden.”

Voor de technische ontwikkelingen van de digitale editie werkt Crimezone samen met een oude bekende: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum, van 2005 tot 2010 de eigenaar van de thrillersite. Mike van der Vet, Uitgever Digitaal bij de uitgeverij in Houten, vertelt: ‘Wij hebben al veel ervaring in het publiceren van apps en digitale producten. De Crimezone Magazine-app konden we snel integreren in onze ontwikkelstraat. Er is zoveel mogelijk. Het is een mooie uitdaging om de kracht van het Crimezone-merk ook in app-land te benutten. De app voor Android zal trouwens ook niet lang op zich laten wachten.’

Recordoplage
Ondertussen werkt de redactie keihard aan de bijzondere vierde editie van Crimezone Magazine. Dit magazine, gemaakt in nauwe samenwerking met de CPNB, telt maar liefst 128 pagina’s en verschijnt in een recordoplage van 51.000 exemplaren. Een groot deel wordt tijdens Juni – Maand van het Spannende Boek via Nederlandse bibliotheken verspreid. Crimezone Magazine 4 zal vanaf 1 juni, samen met een aantal gratis specials, ook in de iPad-app verkrijgbaar zijn.

Klik hier voor de directe link naar de App Store.

Lees ook:Literaire Thriller magazine nu met vele extra’s
Lees ook:Genomineerden voor Crimezone Debuutprijs 2013 bekend
Lees ook:Uitgeverij Boom Nelissen zorgt voor gratis e-book
Lees ook:Crimezone Beste Thriller van het Jaar-verkiezing van start
Lees ook:Sander Verheijen keert terug naar Crimezone.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.