Uitgeverijen bundelen krachten voor digitaal kinderboek

Querido, Leopold, Ploegsma en Zwijssen gaan een unieke samenwerking aan om digitale kinderboeken uit te geven voor zowel smartphones en tablets, als voor digitale schoolborden. De vier uitgeverijen maken deel uit van de Weekblad Pers Groep (WPG).

De uitgeverijen brachten de afgelopen maanden al een aantal apps uit. Later dit jaar komen er nog zo’n vijftig geanimeerde digitale kinderboeken bij, gevolgd door tientallen backlisttitels en nieuwe boeken in 2012 en daarna.

De digitale kinderboeken zullen zowel op de consumentenmarkt als op basisscholen worden aangeboden. Ze zullen aansluiten bij de bekende Zwijssen-methodes. De digitale boeken zijn te bekijken op toestellen met uiteenlopende besturingssysteem, zoals Apple en Android.

Het concept wordt in het najaar van 2011 ook opengesteld voor kinderboekenuitgeverijen van buiten WPG.

Lees ook:De prinses met de lange haren in de app Kinderboeken
Lees ook:Boekenwolk: unieke bibliotheek met digitale kinderboeken
Lees ook:Eva de Visser nieuwe Uitgeefmanager TenPages.com
Lees ook:Boek.be zet Uitgeverij van de Toekomst grootscheeps op
Lees ook:Buffi Duberman haalt 10.000 euro op voor nieuwe boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.