Literair tijdschrift speciaal voor de e-reader

Deze week is het nulnummer van Literair e-tijdschrift [werk] verschenen. Het bevat de beste verhalen en gedichten van www.literairwerk.nl, community voor groeiende schrijvers en kritische lezers.

Literatuurminnende e-readerbezitters kennen het probleem: wat zal ik er nu weer eens op zetten? Het literaire aanbod voor de e-reader valt een tikje tegen: behalve oude klassiekers en bekende bestsellers is het aanbod aan literaire titels beperkt. Daarom is er nu Literair e-tijdschrift [werk], speciaal voor e-reader en iPad.

In Literair e-tijdschrift [werk] verschijnt vier keer per jaar het beste werk van www.literairwerk.nl, de community voor groeiende schrijvers en kritische lezers. Uniek aan deze internetcommunity is dat iedereen de auteurs aanwijzingen kan geven om hun werk te verbeteren, direct in de tekst. Je ziet op de site het werk onder je ogen groeien tot het geschikt is voor publicatie. Wie weet ontwikkelen de grote literaire namen van de toekomst zich hier; dat maakt het lezen van het tijdschrift ook spannend.

Hoofdredacteur Mechteld Jansen beschrijft in het ‘Redactioneel’ de inhoud van het nulnummer als volgt: “Een gevarieerd palet van nieuwe literaire stemmen. Geniet van Joosje Peters’ frisheid, van de rake en brutale toon van Koen-Machiel van de Wetering, van de grimmig sprookjesachtige sfeer in de gedichten van Cilja Zuyderwyk en van de bedrieglijke eenvoud in de poëzie van Kate S. Kuipers. Kijk wat het liefdesgedicht van Jan Zwaaneveld kan doen voor je humeur. En laat je verrassen door Tijl Roods smakelijke date, door Gerty Moustaqirs drama dat aangrijpt zonder letterlijk uitgelegd te worden en door het verwarrende web waarin Eva Kelder haar hoofdpersoon verstrikt laat raken.”

Lees ook:Lowlands: jij kunt op het literair podium staan
Lees ook:Literair tijdschrift Raster stopt
Lees ook:Umberto Eco en Robert Fisk op Mind The Book
Lees ook:Literaire schrijfwedstrijd Boekenweek 2013 Literairwerk.nl
Lees ook:Azra nieuw literair magazine voor lezers en schrijvers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.