Boek.be lanceert website voor e-books en e-readers

Boek.be start als eerste in Vlaanderen met een website voor e-books en e-readers. Op www.e-boek.org zijn meer dan drieduizend Nederlandstalige e-books te downloaden. Zo zijn de boeken van Pieter Aspe, Hugo Claus, Stieg Larsson, Karin Slaughter en vele anderen al digitaal verkrijgbaar. Boek.be neemt dit initiatief in samenwerking met de boekhandels in Vlaanderen, omdat zij erin gelooft dat het digitale boek in de toekomst zal doorbreken.

In de toekomst zal het aantal titels zeker toenemen want Boek.be wil alle uitgevers stimuleren om hun nieuwe – en ook minder nieuwe – boeken in digitale vorm aan de lezer aan te bieden. Boek.be werkt hiervoor samen met ePagine, een bedrijf gespecialiseerd in softwareapplicaties voor de boekhandel. In de eerste fase zal www.e-boek.org enkel Nederlandstalige e-boeken aanbieden. In de loop van het najaar wordt het aanbod uitgebreid met Engelstalige en Franstalige e-boeken.

Fijne van deze site is dat je een proefexemplaar kunt downloaden. Je kunt dan tien tot twintig pagina’s uit het boek lezen, zodat je op basis van die informatie in ieder geval zeker weet dat je verder wil lezen.

Lees ook:Vraag naar e-reader en digitale boeken overtreft alle verwachtingen
Lees ook:Steeds meer vraag naar e-readers
Lees ook:Blossom Books lanceert leuke app voor boekenwurmen
Lees ook:iPhone App voor Joost Zwagerman
Lees ook:Markt voor e-book groeit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.