Dimitri Verhulst schrijft Boekenweekgeschenk 2015

Dimitri Verhulst schrijft op verzoek van de Stichting CPNB en Boek.be het Boekenweekgeschenk 2015. De 80ste Boekenweek vindt plaats van zaterdag 7 maart t/m zondag 15 maart 2015 en krijgt als thema waanzin, onder het motto: Te gek voor woorden. De Boekenweek vindt voor het tweede jaar gezamenlijk in Vlaanderen en Nederland plaats.

Dimitri Verhulst (Aalst, 2 oktober 1972) debuteerde in 1999 en schreef sindsdien onophoudelijk boeken, romans, verhalen, novellen, poëzie en toneel. Zijn grote doorbraak kwam in 2006 met de klassieker De helaasheid der dingen, dat werd bekroond met o.a. de Gouden Uil Publieksprijs. Met Godverdomse dagen op een godverdomse bol (2008) won Verhulst de Libris Literatuurprijs. Dimitri’s meest recente boek, De laatkomer, wordt wereldwijd vertaald en er werden binnen een half jaar 75.000 exemplaren van verkocht. Eind augustus verschijnt zijn nieuwe roman Kaddisj voor een kut. De boeken van Verhulst verschijnen bij Uitgeverij Atlas Contact. Dimitri Verhulst is de vijfde Belgische auteur van het Boekenweekgeschenk; Hubert Lampo (1969), Marnix Gijsen (1978), Hugo Claus (1989) en Tom Lanoye (2012) gingen hem voor.

De Boekenweek vindt zowel in Nederland als Vlaanderen plaats van 7 t/m 15 maart 2015. Boek.be organiseert de Boekenweek in Vlaanderen met steun van de Nederlandse Taalunie.

Lees ook:Boekenweek 2015: Waanzin thema tachtigste editie
Lees ook:Gratis treinen op zondag 14 maart met Boekenweekgeschenk
Lees ook:Boekenweek van start; 80ste keer alweer
Lees ook:Boekenweek in Nederland én Vlaanderen
Lees ook:Robert Vuijsje, Dimitri Verhulst en Doeschka Meijsing genomineerd voor Inktaap 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.