Superfoods kookboek van Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon

Superfoods zijn al eeuwenoud. Van granen, bessen en zaden zijn de geweldige eigenschappen in de laatste jaren opnieuw ‘ontdekt’. Wist je dat baobab vier tot zes keer zoveel kalium bevat als banaan? En camu camu meer dan vijftig keer zoveel vitamine C als sinaasappel? Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon maken met hun nieuwe boek iedereen wegwijs in de rijke wereld van de superfoods. Welke superfoods zijn er, wat zijn de gezonde kenmerken en hoe gebruik je ze in de keuken? Met vele heerlijke recepten op basis van de beste superfoods.

Alle recepten zijn:
- Glutenvrij
- Lactosevrij
- E-nummervrij
- Vrij van witte en kunstmatige suikers

Superfoods zijn al eeuwenoud en komen steeds vaker terug in onze moderne keuken. Een op de drie vrouwen gebruikt dagelijks superfoods. Dat blijkt uit een onderzoek van 24woman. Superfoods worden vooral toegevoegd aan het dagelijkse eetpatroon vanwege de gunstige invloed op het energieniveau, de darmflora en op de complete gezondheid en welzijn in het algemeen. Maar hoe gebruik je deze eeuwenoude superingrediënten in onze moderne keuken? Dat gaan Jesse en Annemieke vertellen tijdens hun Ekoplaza Superfoodtour. Ze geven lezingen en kookdemo’s.

Data Ekoplaza Superfoodtour
Vrijdag 11 oktober: Den Haag en Rotterdam
Zaterdag 12 oktober: Waterlooplein en Bussum
Vrijdag 18 oktober: Tilburg
Zaterdag 2 november: Utrecht
www.ekoplaza.nl/superfood-tour

Over de auteurs
Jesse van der Velde begon zijn loopbaan als personal trainer. Hij ging zich steeds meer toeleggen op voeding en volgde diverse opleidingen daarvoor. Inmiddels heeft hij zich ontwikkeld tot verjongingscoach.

Annemieke de Kroon is gepassioneerd kok. Gezondheidsproblemen leidden ertoe dat zij ging experimenteren met superfoods en zo ontdekte ze wat voedingsmiddelen voor je lichaam kunnen betekenen.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:785 authentieke recepten uit Indonesië
Lees ook:De beste kookboeken van het jaar
Lees ook:Kookboek van Margriet (en Sonja)
Lees ook:Ingrediënten die je lichaam een boost geven
Lees ook:Weg met dat buikje geheel herzien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.