Superheld in het Rijksmuseum

Tijdens de tentoonstelling Penselen in het Rijksmuseum kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar meedoen met een workshop die aansluit bij het thema van de Kinderboekenweek, Superhelden! – Over dapper durven zijn. De workshop Superheld in het Rijksmuseum geeft de kinderen een onvergetelijke ervaring: ze gaan namelijk toneelspelen.

Onder begeleiding van een professionele acteur/theaterdocent gaan ze niet alleen praten over en kijken naar de 17de-eeuwse helden in het museum, maar kruipen ze ook zelf in de huid van die helden: bij een scheepsmodel en een kanon worden ze tot scheepshelden en -heldinnen, en leren ze hoe het er op de schepen van de VOC aan toeging.

Bij Versproncks schilderij Meisje in het blauw leren ze hoe ànders het was om vroeger kind te zijn. Bij Vermeers Liefdesbrief nemen ze de plaats in van de geliefden op dat schilderij, en vragen zich af hoe het was om van iemand te houden die ver weg, op zee, was. En bij Rembrandts Nachtwacht kruipen ze in de huid van de schutters. Op die manier worden de kinderen zelf onderdeel van de 17de eeuw, en krijgen ze op een speelse manier gevoel voor het verleden.

Informatie:
- Maximaal 15 kinderen per groep
- Leeftijd: 6 tot 12 jaar
- Prijs: €7,50 per kind. Toegang museum is gratis voor kinderen t/m 18 jaar.
- Periode: zaterdag 1 oktober t/m zondag 20 november 2011
- Tijden: elke zaterdag 14-16 uur, elke zondag 11-13 uur en 14-16 uur. In de herfstvakantie (15 t/m 23 oktober) dagelijks 11-13 en 14-16 uur

Lees ook:Sieb Posthuma krijgt Gouden Penseel – tentoonstelling Penselen in Rijksmuseum geopend
Lees ook:Hella Haasse 90 jaar!
Lees ook:Robbert Dijkgraaf heropent Het Spinozahuis
Lees ook:Prinses Laurentien schrijft kinderboek
Lees ook:Carice van Houten en Barry Atsma in boekverfilming Kluun?

Eén reactie op “Superheld in het Rijksmuseum

  1. Patricia de Ryck

    Van 28 september tot en met 21 november toont het Rijksmuseum in de tentoonstelling Penselen in het Rijksmuseum de originele tekeningen van alle winnaars van de Vlag & Wimpels, de Zilveren Penselen en het Gouden Penseel 2011.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.