Kinderboekenweek 2011 draait om heldenmoed

De 57e Kinderboekenweek staat weer voor de deur. Vanaf 5 tot en met 15 oktober staat heldenmoed centraal onder het motto Superhelden! – Over dapper durven zijn. Tjibbe Veldkamp maakte samen met illustrator Kees de Boer het Kinderboekenweekgeschenk Bert en Bart redden de wereld. Dolf Verroen en Thé Tjong-Khing maakte het speciale Prentenboek De prins op het witte paard, dat vanaf het begin van de Kinderboekenweek voor 5 euro te koop is.

Kinderboekenweek in cijfers
Het Kinderboekenweekgeschenk verschijnt in een oplage van 423.000 exemplaren. Het wordt door de boekhandel cadeau gedaan bij aankoop van ten minste 10 euro aan kinderboeken. Gemiddeld is 1 op de 5 verkochte boeken een kinderboek. Op 95% van de basisscholen wordt aandacht besteed aan de Kinderboekenweek. Ruim 800.000 leerlingen krijgen de speciale Kinderboekenweekkrant. Jeugdleden van de openbare bibliotheek kunnen sparen voor in totaal 30 kinderboeken superhelden om in het Supergrote Superhelden Superplakboek te plakken. Daarnaast maken 500 spaarders kans op de opblaasbare ABN AMRO leesbank.

Uitreiking Gouden Penseel Rijksmuseum
Op 28 september wordt in het Rijksmuseum het Gouden Penseel 2011 uitgereikt aan één van de drie genomineerde illustratoren. Aansluitend wordt de tentoonstelling Penselen in het Rijksmuseum geopend, met de originele illustraties uit de bekroonde Penseelboeken.

Lees ook:Superhelden Superplakboek in de bibliotheek
Lees ook:Boekhandel heeft vertrouwen in Kinderboekenweek 2009
Lees ook:Kinderboekenweek @Boekenblog
Lees ook:Gouden Griffel 2010 voor Daan Remmerts de Vries
Lees ook:Gouden Griffel voor Het geheim van de keel van de nachtegaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.