Arie Boomsma in jury NK Poetry Slam

In de week van 6 tot 10 december vindt in Utrecht voor de negende keer het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam plaats, georganiseerd door Het Poëziecircus. De jaarwinnaars van 18 regionale slams uit elf provincies zullen strijden om de hoogste eer: de landstitel, 1000 euro en de Gouden Vink. De halve finales vinden plaats op maandag 6 december, de grande finale is op vrijdag 10 december in Tivoli De Helling. Het publiek kiest de uiteindelijke Slampion 2010.

Het NK Poetry Slam heeft ook dit jaar weer een vakjury voor de nodige inhoudelijke feedback. Dit jaar zal deze jury bestaan uit o.a. programmamaker Arie Boomsma en NRC-recensent Ron Rijghard. DJ Daniël Zuur en de band Paper Tiger zullen zorgen voor de muzikale inkleuring van de avond. De belangrijkste inbreng komt bij poetry slam echter van het publiek: met applausmeting wordt de winnaar bepaald. De winnaar van het NK wordt in juni 2011 afgevaardigd naar het wereldkampioenschap in Boubigny, nabij Parijs.

Over poetry slam
Een poetry slam is een wedstrijd waarbij dichters eigen werk voordragen en het publiek een winnaar kiest. Sinds 2002 is er een jaarlijks landskampioenschap. Veel deelnemers uit het verleden braken door naar het reguliere poëziecircuit, zoals eerdere kampioenen Erik Jan Harmens, Krijn Peter Hesselink en Najiba Abdellaoui. Deze laatste staat, samen met huidig kampioene Ellen Deckwitz, in de VIVA top 400 van meest veelbelovende vrouwen. De hoofdprijs bedraagt 1000 euro plus een wisseltrofee; deze heette voorheen ‘De Gouden Albatros’, maar werd in 2009 omgedoopt tot ‘De Gouden Vink’, ter ere van de kort daarvoor overleden Simon Vinkenoog. Poetry slam ontstond in de jaren ’80 in de VS en waaide eind jaren ’90 over naar Nederland.

Halve finale:
Tijd: maandag 6 december, 20 uur.
Locatie 1: De Kargadoor, Oudegracht 36, Utrecht.
Locatie 2: U Rock Café, Loeff Berchmakerstraat 10, Utrecht.
Locatie 3: Café De Bastaard, Jansveld 17, Utrecht.

Finale:
Tijd: vrijdag 10 december, 20 uur, deuren open 19.30.
Locatie: Tivoli de Helling, Helling 7, Utrecht.

Meer informatie: www.nkpoetryslam.nl

Lees ook:NK Poetry Slam met Katinka Polderman
Lees ook:10 jaar NK Poetry slam!
Lees ook:Finalisten NK Poetry Slam bekend; 14 december, Utrecht
Lees ook:Prijs vernoemd naar Simon Vinkenoog
Lees ook:Finalisten NK Poetry Slam 2014 bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.