Kinderboekenillustraties op straat

Tot en met zaterdagavond 16 oktober worden er in verschillende steden vanaf het dak van een rijdende auto illustraties uit het Prentenboek van de Kinderboekenweek, ‘Stimmy of Het oerwoud in de stad’, geprojecteerd. Vrijdagavond rijdt de auto in Eindhoven en Den Bosch en zaterdagavond in Rotterdam en Den Haag.

De auto met zeer krachtige beamer projecteert de illustraties op de gebouwen in de steden. Hiermee komt het motto van de Kinderboekenweek, De Grote TekenTentoonstelling, letterlijk op straat te liggen. Het Prentenboek ‘Stimmy of het oerwoud in de stad’ is gemaakt door Daan Remmerts de Vries en Philip Hopman, eveneens de makers van het met de Gouden Griffel 2010 bekroonde prentenboek Voordat jij er was. De Kinderboekenweek duurt nog t/m zaterdag 16 oktober.

Behalve op straat zijn tijdens de Kinderboekenweek in diverse musea in Nederland tentoonstellingen over kinderboekenillustraties; onder meer de prentenboekenexpositie Penselen in het Rijksmuseum, tekeningen van Thé Tjong-Khing in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, tekenworkshops in het Stripmuseum in Groningen, Annemarie van Haeringen met werk in het Gemeentemuseum in Den Haag en in het Wereldmuseum aquarellen van Sandra Klaassen. Voor meer informatie over deze en andere activiteiten kijk op: www.kinderboekenweek.nl.

Lees ook:Gouden Griffel 2010 voor Daan Remmerts de Vries
Lees ook:Kinderboekenweek 2011 draait om heldenmoed
Lees ook:Gouden Penseel voor Marije en Ronald Tolman
Lees ook:Dolf Verroen en Thé Tjong-Khing maken prentenboek
Lees ook:Sieb Posthuma krijgt Gouden Penseel – tentoonstelling Penselen in Rijksmuseum geopend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.