Gouden Penseel voor Marije en Ronald Tolman

Marije en Ronald Tolman hebben vanavond voor het boek ‘De boomhut’ het Gouden Penseel 2010 ontvangen, de prijs voor het mooist geïllustreerde kinderboek van het afgelopen jaar. Het prentenboek is een co-productie tussen vader en dochter: schilder en graficus Ronald Tolman maakte de etsen en illustrator Marije Tolman tekende.

De Penseeljury, onder voorzitterschap van de hoofddirecteur van het Rijksmuseum, Wim Pijbes, schrijft in het juryrapport: “Een weldadig verstild prentenboek over komen en gaan, over genieten van hoe de wereld zich aan je voordoet: ‘De boomhut’ is pure zen in dertien kunstwerken.” De originele illustraties uit de bekroonde boeken zijn tot en met 6 december 2010 in het Rijksmuseum in Amsterdam te zien.

De tentoonstelling Penselen is een jaarlijkse samenwerking tussen de Stichting CPNB en het Rijksmuseum in het kader van de Kinderboekenweek. Doel is prentenboekillustraties een eigen platform te bieden en kinderen naar kunst te leren kijken met behulp van de illustraties die zij kennen uit hun eigen kinderboeken.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Gouden Penseel 2010 voor vader en dochter Tolman
Lees ook:Gouden Penseel 2013 voor Sylvia Weve
Lees ook:Gouden Griffel 2010 voor Daan Remmerts de Vries
Lees ook:Sieb Posthuma krijgt Gouden Penseel – tentoonstelling Penselen in Rijksmuseum geopend
Lees ook:Boekhandel heeft vertrouwen in Kinderboekenweek 2009

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.