‘Tijd maken’ thema Maand van de Spiritualiteit 2010

November is opnieuw Maand van de Spiritualiteit. Het thema van de vierde editie is ‘tijd maken’. Joke J. Hermsen schrijft het essay, ‘Windstilte van de ziel’. Onder anderen Eckhart Tolle, Susan Piver, Geert Kimpen, Joep Dohmen en Huub Oosterhuis geven lezingen. Diverse uitgeverijen brengen nieuwe titels uit en de KRO presenteert onder meer De Avond van de Spiritualiteit.

We leven in een hectische samenleving die veel van ons vraagt en steeds sneller verandert. Alles lijkt te draaien om status en materieel bezit. Het leven moet perfect zijn en we willen het liefst alles zo snel mogelijk. Een goede baan, een voorbeeldig gezin en een uitgebreid sociaal leven. Daardoor is de dag te kort voor alles wat we willen doen. Het lijkt wel dat we geen vat op de tijd kunnen krijgen. Vaak hebben we het gevoel dat die ons door de vingers glipt. Dat is jammer, want er is zoveel moois en waardevols om ons heen. Maar hoe doe je dat, tijd maken voor de dingen die er echt toe doen?

‘Tijd maken’ is het thema van de Maand van de Spiritualiteit 2010, een initiatief van Uitgeverij Ten Have, KRO en Trouw. Een maand vol evenementen, die je ruimte geven om even op adem te komen. Het hele programma verschijnt op www.maandvandespiritualiteit.nl.

Lees ook:Tijd maken thema Maand van de Spiritualiteit 2010
Lees ook:Kluun schrijft essay Maand van de Spiritualiteit
Lees ook:Januari Maand van de Spiritualiteit; Jan Mulder schrijf Essay
Lees ook:Jan Mulder schrijft essay Maand van de Spiritualiteit
Lees ook:Arie Boomsma schrijft essay Maand van de Spiritualiteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.