Daan Remmerts de Vries en Philip Hopman werken samen

Meervoudig bekroond schrijver en illustrator Daan Remmerts de Vries en gelauwerd illustrator Philip Hopman maken samen het Prentenboek voor de Kinderboekenweek 2010. Dat is vandaag bekendgemaakt door de Stichting CPNB, organisator van de Kinderboekenweek.

Het unieke aan de samenwerking tussen Remmerts de Vries en Hopman is dat zij in elkaars illustraties werken. Daan Remmerts de Vries schrijft de tekst. De 56ste Kinderboekenweek wordt gehouden van woensdag 6 t/m zaterdag 16 oktober 2010 en heeft als motto De Grote TekenTentoonstelling – beeldtaal in kinderboeken.

Daan Remmerts de Vries (Amstelveen, 1962) schrijft en illustreert boeken voor verschillende leeftijden. Hij volgde de opleiding ‘tekenen en handvaardigheid’ en stond een tijdje voor de klas. In 1990 verscheen zijn eerste prentenboek ‘Zippy en Slo’s. In 2003 won hij de Gouden Griffel voor het boek ‘Godje’ en in 2005 een Zilveren Griffel voor ‘De Noordenwindheks’.

Philip Hopman (Egmond, 1961) studeerde aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Hij debuteerde als kinderboekenillustrator in 1988 met het boek ‘Een reuze heksentoer’. In 1999 ontving hij een Zilveren Penseel voor ’22 wezen’.

Voor de Kinderboekenweek 2010 gaan Daan Remmerts de Vries en Philip Hopman een bijzondere samenwerking aan waarbij zij in elkaars tekeningen werken. Een van hen zet de illustratie op, de ander plaatst hier de personages in, samen werken zij dit verder uit tot een bijzondere compositie. Eerder maakten zij samen het prentenboek ‘Voordat jij er was’. Daarvoor maakte Remmerts de Vries de tekst en Hopman de illustraties.

Het Prentenboek voor de Kinderboekenweek ligt vanaf woensdag 6 oktober 2010 voor € 5,- in de boekhandel.

(Bron: CPNB)

Lees ook:Gouden Griffel 2010 voor Daan Remmerts de Vries
Lees ook:Kinderboekenillustraties op straat
Lees ook:Gouden Penseel 2010 voor vader en dochter Tolman
Lees ook:Boekhandel heeft vertrouwen in Kinderboekenweek 2009
Lees ook:Kinderboekenbal in beeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.