Mirjam Oldenhave schrijft Kinderboekenweekgeschenk

Het verbeelden van verhalen staat centraal in de Kinderboekenweek 2010. Dit onder het motto: De Grote TekenTentoonstelling – beeldtaal in kinderboeken. Illustraties hebben veel boekenhelden een gezicht gegeven. Beroemde voorbeelden zijn Kikker, Floddertje, Dolfje Weerwolfje en Asterix & Obelix. Mirjam Oldenhave schrijft het Kinderboekenweekgeschenk. Zij is de afgelopen jaren zowel door de Kinderjury als de Griffeljury gewaardeerd. De 56ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 6 t/m zaterdag 16 oktober 2010.

Van oudsher is er in de kinderliteratuur een grote rol weggelegd voor illustraties. Beelden voegen een aspect toe aan de tekst en geven een extra prikkel aan de fantasie van kinderen. Vooral bij prentenboeken werken de auteur en illustrator nauw samen. In sommige kinderboeken spreken de beelden zo voor zich dat ze het verhaal zelf vertellen. In de komende Kinderboekenweek is er ook aandacht voor strips en graphic novels, de beeldverhalen pur sang.

Mirjam Oldenhave (1960) volgde een opleiding tot dramatherapeut, waarna ze toneel- en muziekles ging geven in het speciaal onderwijs. In 1998 verscheen haar eerste kinderboek ‘Een vriendin met vuisten’. Ze werd in de afgelopen jaren vijf keer getipt door de Nederlandse Kinderjury en kreeg in 2000 een Vlag en Wimpel van de Griffeljury voor Donna Lisa. Mirjam Oldenhave is vooral bekend vanwege haar realistische en humoristische verhalen voor kinderen vanaf een jaar of negen.

Lees ook:Gouden Griffel 2010 voor Daan Remmerts de Vries
Lees ook:Rekenrap Mees Kees voorgelezen door Mirjam Oldenhave
Lees ook:De prinses met de lange haren in de app Kinderboeken
Lees ook:Gouden Penseel 2010 voor vader en dochter Tolman
Lees ook:Kanshebbers Prijs van de Nederlandse Kinderjury bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.