Marleen Janssen over de nieuwe Allende: draaimolen in zoete kleuren

Foto: Brenda van Leeuwen

Journalist/columnist Marleen Janssen heeft De Neus en wroet in de boekenberg naar de beste titels. Dat levert elke week een superieure leestip op die we op Boekenblog met je mogen delen. Vandaag ‘Ripper’ door Isabelle Allende.

Als puber vrat ik de boeken van Isabelle Allende. Dat magische van haar verhalen (piepende vloeren, geesten, echte liefde… romantiek!), ik kon er geen genoeg van krijgen. Afgelopen week verloor ik mezelf opnieuw in de nieuwe Allende.

Ripper is een bizar verhaal waarin een hele stoet kleurrijke mensen de revue passeert. Moeder Indiana met haar holistische praktijk bijvoorbeeld. Haar hoogbegaafde computerwizkid-dochter die vastgeplakt zit aan het scherm en zich laat assisteren door haar slimme opa. Allende is heel geestig, ze vat de tijdgeest. De zweverigheid van de spirituele hippie, de bewijsdrang van de bankemployé, de internetverslaving van de jonge generatie. Het zit er allemaal in en is geschreven met een waanzinnige vaart.

Klik hier om de recensie van Marleen Janssen te lezen. Doe daarnaast mee aan de actie en wie weet win jij dit boek.

Tekst: Marleen Janssen/ http://marleensboekvandeweek.nl

Lees ook:Marleen Janssen: ‘Mijn vader was zó angstig, hij lag in bed met de gordijnen dicht’
Lees ook:Marleen Janssen: ‘Volgen alle moeders hun hart?’
Lees ook:Marleen Janssen: ‘Is de jongen van elf een moordenaar?’
Lees ook:Marleen Janssen: ‘Wie ligt daar in een plas met bloed’
Lees ook:Marleen Janssen: ‘Hoe meisjes van veertien worden verkocht’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.