Marleen Janssen: Is ze geduwd of gevallen?

Foto: Brenda van Leeuwen

Journalist/columnist Marleen Janssen heeft De Neus en wroet in de boekenberg naar de beste titels. Dat levert elke week een superieure leestip op die we op Boekenblog met je mogen delen. Vandaag ‘Koekoeksjong’ door Robert Galbraigth (J.K. Rowling).

Zo, weer eens een echte, ouderwetse Britse detective. Daar hou ik van. Wie deze week nog vrij is en denkt: wat zal ik eens lekker lui doen, raad ik aan deze dikke pil te pakken en zich op de bank te nestelen onder een dekentje.

‘De val van het balkon’ is een klassiek thema voor schrijvers en filmers en niet voor niets: je kunt er eindeloos verhalen omheen spinnen. Waarom viel de persoon van het balkon? Was het een vrijwillige sprong of gaf iemand een zetje? En: waarom? Jaloezie, wraak… al deze verrukkelijke thema’s zitten in Koekoeksjong. Plus ook nog: een fijne blik in het jetsetleven van een fotomodel, familieperikelen en –geheimen waar je de rillingen van krijgt en een zeer sympathieke privé detective. Je ziet: ik overdrijf niet.

Klik hier om de recensie van Marleen Janssen te lezen. Doe daarnaast mee aan de actie en wie weet win jij dit boek.

Tekst: Marleen Janssen/ http://marleensboekvandeweek.nl

Lees ook:Marleen Janssen: ‘Een vermoorde zus, dat maakt je een beetje gek’
Lees ook:Marleen Janssen: De wereld van Ot en Sien anno nu
Lees ook:Marleen Janssen: ‘Zo had de kroning óók kunnen verlopen’
Lees ook:Marleen Janssen: ‘Met de sneeuwscooter over de gletsjer’
Lees ook:Marleen Janssen: ‘Hij ontsnapt aan zijn huwelijk’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.