Nieuw genre: bijbelse sci-fi rom-com thriller

Deze maand heeft auteur Saskia Boree een totaal nieuw genre onder de loep mogen nemen. Schrijversduo Michael Grant en Katherine Applegate schreven ‘Eve & Adam En toen schiep het meisje een jongen, een verhaal waarin een meisje een jongen ontwerpt. Volgens uitgeverij van Goor heeft dit opmerkelijke duo daarmee het genre bijbelse sci-fi rom-com thriller de wereld in geholpen. Tijd om dit verhaal nader te bekijken.

Evening, kortweg Eve, denkt aan een appel wanneer ze een ongeluk krijgt, waarbij haar ribben worden verbrijzeld en haar been lelijk wordt geraakt. Hierdoor kan ze hoogstwaarschijnlijk nooit meer kan hardlopen. Vrijwel direct doet haar moeder er alles aan om haar zwaargewonde dochter uit het normale ziekenhuis te krijgen. Eve wordt in de ziekenboeg binnen het bedrijf van haar moeder, Spiker Biofarm, gestationeerd door Solo, een jongen die voor Eve’s moeder werkt.

Haar moeder, Terry Spiker, is een harde, ijzige tante die miljarden dollars bezit. Haar bedrijf doet op het eerste gezicht alleen in medicijnen. Wanneer Eve denkt te sterven van verveling, schotelt haar moeder haar een soort van hightech ontwerp programma voor. De opdracht die haar moeder haar geeft is het creëren van de perfecte jongen. Eve ontwerpt Adam.

Tijdens het ontwerpen, blijft het niet onopvallend dat Eve’s been zeer snel geneest, en na slechts vijf dagen is haar been weer helemaal glad. Volgens Solo draagt Eve’s moeder een geheim, een geheim dat te maken heeft met de snelle genezing van Eve’s been, en is Eve een mod. Eve’s moeder heeft een zogenaamd Logan Serum gekocht, waardoor je sneller geneest.

Solo schijnt gespecialiseerd in spionagewerk te zijn, en hij stuit op zeer gevoelige informatie omtrent Spiker Biofarm, informatie die Terry en haar bedrijf wel eens ten gronde kan richten. Deze freakshow komt via een usb stick ook in handen van Eve, waardoor Eve, haar beste vriendin Aislin en Solo op de vlucht slaan. Moeten ze deze gevoelige informatie openbaar maken? Waarom heeft Eve’s moeder haar een perfecte jongen laten ontwerpen? En wat hebben Solo’s ouders eigenlijk met Spiker Biofarm te maken?

Michael Grant en Katherine Applegate wonen in Californië met hun twee kinderen, en Michael schreef eerder de series Gone en BZRK, terwijl van Katherine meerdere kinder- en jeugdboeken van haar hand zijn verschenen. Met Eve & Adam En toen schiep het meisje een jongen, zette het duo een sterke, eigentijdse fabel neer, met een vleugje thriller en humor waar je als lezer niet omheen kunt. Hierin verliezen de auteurs niet de serieuze kwesties rond de groeiende controle over de evolutie uit het oog. Het paar zet met dit boek een interessant nieuw genre op de kaart, wat zeker niet onopgemerkt mag blijven.

Tekst: Saskia Boree

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Klassiek maar toch van deze tijd; Maggie Stiefvater trilogie
Lees ook:Astrid Rosenfeld schrijft bijzonder boek
Lees ook:Nieuwe thriller van Elizabeth George: Verloren onschuld
Lees ook:Verfilming Meisje met negen pruiken in september in NL
Lees ook:Marleen Janssen: ‘Je ziet de puber al ontwaken’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.