Spannende avonturen met de Secret Scouts

De zusjes Lisa en Sophie zijn goed bevriend met Jack en Tom. Als ze op een dag een vreemde schets krijgen van buurvrouw Zemel, belanden ze in een groot avontuur. Met z’n vieren gaan ze op onderzoek uit om te achterhalen waar de schets vandaan komt. Als het blijkt dat ze een geheim op het spoor zijn komen ze in gevaarlijke situaties terecht. Tijdreizen, Leonardo Da Vinci en een wel heel spookachtig eiland. De Verloren Leonardo, blijkt een groot geheim te zijn. Zullen de vrienden de waarheid rond het grote geheim op tijd achterhalen?

Simpel, spannend en lekker vlot geschreven. Een heerlijk eigentijds boek over geschiedenis en een wel heel spannend avontuur. Werkelijkheid en fantasie vullen elkaar perfect aan. Het verhaal speelt zich af in deze tijd, maar ook in het verleden, dit heeft een zeer verrassende wending. Niet alleen moderne elementen zoals: mobiele telefoons en apps worden beschreven in het boek maar ook uit het verleden gebruikte klederdracht.

Een heerlijk ouderwets boek met een leuk verhaal. De eerste bladzijden had ik nog niet door waar het boek over ging, maar naarmate ik verder kwam werd alles duidelijk. Je wilt het boek niet meer wegleggen. Elke keer gebeurt er weer wat waardoor je wel verder wilt lezen. Naast het feit dat het een avontuurlijk boek is, leer je er ook nog eens wat van. Je komt veel te weten over het verleden en de geschiedenis van Leonardo Da Vinci. Het is heel speels gebracht, waardoor je niet doorhebt dat je eigenlijk ook nog wat opsteekt van het verhaal.

De hoofdpersonen zijn heel realistisch beschreven, dit komt door de gedetailleerde verhaallijn. Overal in het boek wordt heel duidelijk beschreven hoe iets of iemand eruit ziet of zag. Zelfs de geur komt je tegemoet. Het verhaal komt hierdoor echt tot leven. Heerlijk om jezelf in te leven. Hoewel de details ook wel een beetje af kunnen leiden van het grote verhaal.

Zelfs als je niet van geschiedenis of kunst houdt is dit boek echt ideaal. Je wordt vanzelf het boek ingetrokken door alle bijzondere avonturen die de vrienden meemaken. Een lekker leesbaar en goed identificeerbaar boek. Elke keer word je weer in onzekerheid gelaten. Wat gebeurt er nu? Komen de vrienden weer goed thuis? En wat staat er toch op dat grote schilderij? Als ik het boek uit heb rest mij dan ook maar een vraag, wanneer komt deel 2?

Tekst: Chantal Bolleman

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Cruise Control nieuwe chicklit van Carlie van Tongeren
Lees ook:Boekenblog leest ‘Verborgen verleden’ van Els Ruiters
Lees ook:Telegraaf-geheimen onthuld door Mariëtte Wolf
Lees ook:Een andere kijk op de Tweede Wereldoorlog
Lees ook:Thea Beckmanprijs 2013 voor Agave Kruijssen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.