Woon met lef!

Ben jij toe aan een nieuw kleurtje in je huis, wil je de boel volledig om gooien of heb je nog geen idee welke kan je met je nieuwbouwwoning op moet. Dan heb ik het perfecte boek voor je gevonden. Als ik het boek vorig jaar had gehad – toen we bijna de sleutel van ons huis kregen – had de boel er best wel eens anders uit kunnen zien. Klushulpjes mochten jullie dit lezen: Nee, jullie hoeven nog niet opnieuw aan de slag hoor, met dit resultaat ben ik ook uiterst tevreden.

Wat ‘Woon met lef’ zo leuk maakt, is het feit dat Marie-Gon bestaande interieurs onder handen heeft genomen. Je zie de foto’s voor de restyling, leest het verhaal van de bewoners en wordt aan de hand genomen door de verbouwing heen. Praktische tips, zoals het nummer van de verf, ontbreken niet, dus je kunt met dit boek in de aanslag echt aan het karwei beginnen.

Marie-Gon biedt niet alleen een kijkje bij de mensen thuis, maar ze geeft ook praktische tips over verlichting, plaatsen van kasten, haarden, kleur, indeling en misschien wel het belangrijkste: het plan van aanpak. Het is het laatste hoofdstuk, maar het had van mij ook aan het begin van het boek kunnen staan. Aan de hand van haar tips voorkom je echt een hoop stress.

Een paar willekeurige tips op een rijtje:
= Als je van plan bent om de ruimte onder de trap als een zithoekje te gebruiken, dan is het raadzaam om de traptreden dicht te maken. Dat scheel veel stof…

= Vind je het lastig om een goede kleur te kiezen bij je mooie spullen? Haal dan een tint uit een schilderij een kussen of gordijn of een meubelstuk. Er ontstaat meteen een eenheid en je weet zeker dat de kleuren bij elkaar zullen passen.

= Maak eerst een lijst van alles wat je graag veranderd zou willen zien in je huis. Wat mag blijven, wat wil je vervangen of veranderen? Kijk ook kritisch naar je meubels, of doe dat samen met een vriend of vriendin, die er frisser tegenaan kijkt.


Woon met lef
Marie-Gon Vos

Woonwaaier Hip Hergebruik
Heb je geen zin in grote veranderingen, dan kun je ook kiezen voor een ander werkje van Marie-Gon. Eerder dit jaar is bij Kosmos Uitgevers de ‘Woonwaaier Hip Hergebruik’ uitgekomen. Met de 56 verrassende tips kom je voor weinig geld een heel eind. Geef afdankertjes dus een tweede leven en bespaar er ook nog eens mee.


Hip hergebruik / Woonwaaier
Marie-Gon Vos

Lees ook:De leukste wijncursus die er is!
Lees ook:Happy New Year > Boeken.blog in 2010
Lees ook:Promoot je (lievelings) boek!
Lees ook:Ook niet-leden kunnen bij ECI.nl kopen
Lees ook:Vakantie: Welke boeken neem jij mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.