Nieuwe thriller van Elizabeth George: Verloren onschuld

Verloren onschuld van Elizabeth George is het achttiende boek in één van de succesvolste thrillerreeksen aller tijden. George brengt in Verloren onschuld het beste van twee werelden bij elkaar: de oer-Engelse Lynley en Italië. George begon op haar zevende al met het schrijven van verhalen. Na haar studie Engels en een master in psychologie werkte ze als docent Engels op een middelbare school.

Wanneer de 9-jarige Hadiyyah Upman plotseling verdwijnt uit Londen, is sergeant Barbara Havers er net zo kapot van als de vader van het meisje. Hadiyyah is Barbara’s buurmeisje, met wier familie ze goed bevriend is. Omdat het meisje in het gezelschap van haar moeder was, staat de politie machteloos.

Vijf maanden later wordt Hadiyyah ontvoerd van een druk marktplein in de Italiaanse stad Lucca, waar ze bleek te wonen met haar moeder. De lokale politie start een grootschalig onderzoek. Barbara wil afreizen naar Italië, maar krijgt daarvoor geen toestemming van haar leidinggevende. Geheel tegen de regels in speelt ze informatie over de zaak door aan een van de landelijke sensatiekranten, met als doel de politie onder druk te zetten om toch iemand uit hun gelederen naar Italië te sturen. Door Barbara’s actie duikt Scotland Yard boven op de zaak. Maar in plaats van Barbara mag Thomas Lynley afreizen naar de Italiaanse stad. De zaak wordt bemoeilijkt door taalproblematiek en verschillen in lokale gewoonten en door het feit dat de Italiaanse autoriteiten zo snel mogelijk iemand verantwoordelijk willen stellen voor de ontvoering. Wie dan ook…

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Waargebeurd liefdesverhaal van twee uitersten die trouwen
Lees ook:Politie is thema Juni – Maand van het Spannende Boek 2015
Lees ook:Ninni Schulman: Het meisje met sneeuw in het haar van
Lees ook:Stripschapprijs 2009 voor Barbara Stok
Lees ook:Henk Bleker schrijft boek over wat wij van Italië kunnen leren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.