Boekenblog leest nieuwe pageturner van Antonio Hill

Afgelopen augustus is het vervolg van Dodelijke zomer uitgekomen. Met De wraak van de honden schept Antonio Hill een duister beeld van Barcelona, die in dit boek zijn glans heeft verloren. Wie De schaduw van de wind (Carlos Ruiz Zafon) heeft gelezen, zal de schaduwzijden van deze stad leren kennen. Ook schrijfster Saskia Boree ontkwam hier niet aan.

Héctor Salgado wordt nog steeds geobsedeerd door de verdwijning van zijn ex vrouw Ruth. Echter heeft hij niet lang de tijd om stil te staan bij het feit dat hij inmiddels van de zaak is afgehaald door detective Dídac Bellver. Veel van zijn tijd wordt in beslag genomen door een tragische toestand van wat een normaal gezin wordt genoemd. Gaspar Ródenas, hoofd Administratie van een cosmetisch bedrijf, legt de hand aan zijn vrouw en kind, om vervolgens zelfmoord te plegen.

Een aantal maanden later, pleegt zijn collega Sara Mahler, een zeer discrete secetaresse met weinig contacten, ook zelfmoord door voor de metro te springen. Al haar gegevens in haar mobiele telefoon waren gewist, op één enkele lugubere foto na. Op die foto zijn opgeknoopte en uitgemergelde hondenlichamen aan een boom afgebeeld. In Sara’s thuis kantoor wordt vervolgens een groepsfoto gevonden met een handjevol medewerkers van hetzelfde cosmetica bedrijf waar zij en Gaspar voor werkten.

Wanneer Amanda Bonnet, afgebeeld op die personeelsfoto ook dood wordt aangetroffen met een leeg doosje slaappillen op haar nachtkastje, blijkt het al snel dat alle personeelsleden diezelfde lugubere foto hebben ontvangen, en dat er dit keer geen sprake is van zelfmoord. Héctor’s geduld raakt op, en hij besluit twee personeelsleden te arresteren en verder aan de tand te voelen, waarbij tot ieders verrassing Sílvia Alemany een schokkende onthulling doet. Deze bekentenis heeft alles te maken met het personeelsuitje, en waarbij zowel de personeelsfoto als de afschuwelijke hondenfoto is genomen. Ondertussen graaft de zwangere agent Leire Castro verder in de zaak omtrent Ruth, al is zij met verlof. Ze stuit hierbij op opmerkelijke feiten, wat weleens in verband kan worden gebracht met Ruth’s verdwijning…

Antonio Hill woont in Barcelona, en debuteerde in 2012 met Dodelijke zomer, wat in zijn land meteen een groot succes werd, en in Nederland lovend werd ontvangen. De schrijver heeft een lange vertalers carrière achter de rug, en houd met De wraak van de honden de lezer tot de laatste bladzijde in spanning. Het mysterieuze beeld wat hij heeft geschept van een anders zo glansrijke stad, komt goed over naar mate het verhaal vordert. Het boek is moeilijk weg te leggen door de opmerkelijke wendingen, en al lezende wordt je vakkundig door de personages heen geloodst. Het thriller genre is met De wraak van de honden ongetwijfeld een goede pageturner rijker.

Tekst: Saskia Boree

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Héctor Salgado is terug in De wraak van de honden
Lees ook:Het huis met de schaduw van Aminatta Forna
Lees ook:Allerlaatste inspecteur Wexford van Ruth Rendell
Lees ook:Boek Van der Sloot niet herdrukt
Lees ook:Heleen van der Kemp schrijft overtuigende, sneller thriller

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.