Boekenblog leest Trussoni’s Stad van de Engelen

Door het verschil in kritiek van Danielle Trussoni’s eerdere werk, is Saskia Boree enigszins nieuwsgierig geworden naar het werk van deze schrijfster. Begin deze maand verscheen haar tweede boek Stad van de engelen, een verhaal met een wel heel bijzonder onderwerp.

Het is rond middernacht in Parijs wanneer engelenjager en historicus Verlaine na tien jaar Evangeline eerder dood dan levend aantreft. Tenminste, zo lijkt het in de eerste plaats. In het verleden verdween Evangeline plotsklaps tijdens de eeuwenoude strijd tussen engelengeleerden en de Nephilim, welke kwaadaardige half engelen zijn.

Verlaine komt er al snel achter dat haar dood een truc was, en tijdens hun korte ontmoeting wordt ze ontvoerd door de meest kwaadaardige en criminele engelen. Verlaines gevoelens voor haar zijn nog niet verdwenen, echter komt hij erachter dat Evangelines genen niet puur menselijk zijn. Hij stuit op een onderzoek van Angela Valko, de moeder van Evangeline, die vermoord werd door de Nephilim.

Zijn zoektocht die kort na Evangelines ontvoering plaats vind, brengt hem verder naar paleizen in St. Petersburg, Siberië en naar de kust van de Zwarte Zee. In Bulgarije schijnt Raphaël Valko, de vader van Angela Valko, bewonderenswaardig genoeg nog in leven te zijn. Al snel stapelen er meerdere raadsels zich op, wanneer blijkt dat Angela bloedmonsters van onder andere Lucien, een hogere engel wie uit een ei geboren is, en van Evangeline haar bloedeigen dochter, in het bezit had. Angela’s redenen hiervoor, worden al snel duidelijk.

Na deze openbaringen komt Raphaël met een ander schokkend feit. Tijdens de autopsie op Angela’s lichaam, is er geconcludeerd dat ze voor een tweede keer zwanger was. Dit keer groeide er een engelen ei in haar baarmoeder.  Even lijkt het erop dat Angela’s experiment bijna succesvol was. De strijd tussen mensen en engelen schijnt daardoor nog niet ten einde te zijn…

Danielle Trussoni debuteerde eerder met haar memoire Falling Through The Earth, maar is bovenal bekend geworden door haar eerste boek Het uur van de engelen. In het vervolg hierop, Stad van de engelen, wordt met veel passie geschreven over engelen, en het verhaal begint veelbelovend en spannend. De schrijfster beschrijft haar karkaters erg nauw gedetailleerd.

Toch moeten we wel even wachten totdat het echt spannend wordt, want dat is kennelijk voor één van de laatste hoofdstukken bewaard. Wanneer het op spannende momenten aankomt, heeft Trussoni hier en daar nog wat oefening nodig. Doordat deze beloofde spanning niet helemaal uit de verf komt, lijkt deze literaire thriller eerder als een literaire fantasy uit de bus komen.

Het boek heeft een aantal aspecten uit de Bijbel, waardoor het verhaal wel in het straatje van de lezer moet passen. Er is hoe dan ook voor een opvallend onderwerp gekozen, die je als lezer grotendeels met een flinke schep zout moet nemen, al geeft het verhaal wel enige stof tot nadenken.

Tekst: Saskia Boree

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Voorproefje: Het uur van de engelen – Danielle Trussoni
Lees ook:De strijd tussen mensen en engelen
Lees ook:Dagboek van een beschermengel
Lees ook:Win! De intrigant van Patricia Snel @boekenblog
Lees ook:Eigen strip voor bondskanselier Angela Merkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.