Boekenblog leest ‘Verborgen verleden’ van Els Ruiters

Chantal Bolleman heeft voor Boekenblog ‘Verborgen verleden’ van Els Ruiters gelezen. Ontdek wat ze van de tweede trhiller van deze schrijfster vindt.

‘Een geheim is pas een geheim als je het met iemand kunt delen.’ Deze slogan staat voorop het boek. ‘Verborgen verleden’ is een spannend, meeslepend een heerlijk leesbaar boek. Heb je even tijd? Bereid je dan vast voor op deze fijne thriller, want je leest het in een ruk uit.

Als er op een dag menselijke resten worden gevonden in een tuin in Valenberg, wordt rechercheur Ava van Amstel op de zaak gezet. Samen met haar partner Rob Welsman onderzoeken ze de toedracht van de moord. Rob, die net ontslagen is uit het ziekenhuis, heeft toch meer moeite met zijn werk dan hij in eerste instantie dacht. Hoe verder ze in het onderzoek komen, hoe raadselachtiger het wordt. Waarom ligt daar een lichaam begraven en hoe lang ligt het er al? Terwijl Ava van Amstel zelf met de nodige problemen kampt en haar eigen verleden haar steeds verder inhaalt, wordt ook Rob getroffen door nare herinneringen aan zijn ongeluk. Langzaam maar zeker wordt de mysterieuze moord opgelost, maar worden de persoonlijke problemen groter.

Spannend, vanaf de eerste bladzijden. Geen cliché einde, maar iets wat je niet verwacht. Naarmate je verder in het boek komt, hoe meer de puzzelstukjes op zijn plaats vallen, maar hoe raadselachtiger het wordt. Het verhaal brengt je op een heel verkeerd spoor en dat is nou juist de bedoeling bij ‘Verborgen verleden’.

Een heerlijke thriller die op een juiste wijze is geschreven. Eenvoudig, duidelijk maar wel heel gedetailleerd. Deze details zorgen ervoor dat het boek zich als een film in je hoofd afspeelt. Erg prettig als je de situaties voor je wilt zien. Door de details wordt het verhaal soms ook wel wat langdradig en dat is jammer. Er gebeuren spannende dingen, maar daarnaast wordt er ook veel informatie omheen verteld, wat minder spannend is.

Enigszins verwarrend is dat in de eerste alinea het verhaal wordt verteld vanuit Rob Welsman, daarna komt hij helemaal niet meer terug. De eerste tientallen pagina’s vraag ik me dan ook steeds af of Rob nog aan het woord komt. Alle andere alinea’s worden verteld vanuit hoofdrolspeelster Ava van Amstel.

De ontknoping van het boek is goed. Niet afgeraffeld, maar goed gedetailleerd beschreven. De verwachting die ik had klopte niet. Het einde is niet cliché, maar onverwachts waardoor je eigenlijk nog meer wil lezen. Een aanrader.

Tekst: Chantal Bolleman

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Mailen met… Natalie Koch over ‘Het levende labyrint’
Lees ook:Nachtengel Lupko Ellen in een keer uit gelezen
Lees ook:Boekenblog beluistert Inferno van Dan Brown
Lees ook:Spannende avonturen met de Secret Scouts
Lees ook:Boekenblog leest Trussoni’s Stad van de Engelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.