Thrillerdebuut Tove Alsterdal in Nederland ook zo’n succes?

‘Vrouwen op het strand’ is het thrillerdebuut van Tove Alsterdal. Overal waar het boek verschijnt, krijgt het lovende recensies. In Scandinavië zijn er al meer dan 50.000 exemplaren van verkocht. Zal het in Nederland ook zo’n succes zijn?

Op een ochtend ontwaakt Terese, een jonge Zweedse vrouw, op een strand in Zuid-Spanje. Ze wankelt naar de zee en stuit op een lichaam. In een haven niet ver daarvandaan glipt een vrouw aan land. Ze is over zee gesmokkeld en uit de golven gered. Haar naam is Mary, maar dat zal snel veranderen. Ally, een jonge succesvolle journaliste uit New York, probeert haar man Patrick te vinden. Hij is naar Parijs gereisd om over mensenhandel en moderne slavernij te schrijven en sindsdien is er niets meer van hem vernomen. De moedige en doortastende Ally vliegt de Atlantische Oceaan over om uit te zoeken wat er met hem gebeurd is. Het wordt een reis naar de donkerste kanten van Europa – en diep haar eigen verleden in.

‘Vrouwen op het strand’ is een groots opgezette en zinderende thriller over drie vrouwen – drie levens die op brute wijze op hun kop worden gezet. Hun wegen kruisen en leiden naar een gebied waar geen wetten bestaan, waar het kwaad heerst achter mooie façades en mensen gekocht en verkocht kunnen worden, van gedaante kunnen veranderen of kunnen sterven.

Over de auteur
Tove Alsterdal (1960) is schrijfster en journaliste. Ze schrijft voor toneel, film en opera.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Tove Alsterdal schrijft ingenieus geconstrueerde pageturner
Lees ook:Trinny en Susannah zijn terug! Speciaal voor NL-vrouwen
Lees ook:Afghaanse vrouw speelt grote rol in trilogie Walter Lucius
Lees ook:Verlaten vrouwen: mannen zijn sukkels en vrouwen zijn sterk
Lees ook:Zwangere zaken: boekwerk over zwangerschap en meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.