Onthutsende ontknoping in nieuwste thriller van Ann Cleeves

Door een zware storm kan niemand Fair Isle betreden of verlaten. Juist dan wordt op het eiland het lichaam van een bekende vrouw gevonden… Ann Cleeves – winnares van een Gold Dagger Award voor ‘Ravenzwart’ – beschrijft het verhaal in de spannende thriller ‘Blauw licht’.

Inspecteur Jimmy Perez weet dat het lastig wordt als hij zijn verloofde aan zijn ouders op Fair Isle wil voorstellen, omdat in de hechte gemeenschap nieuwkomers argwanend in de gaten worden gehouden.

Door de herfststorm die over de Shetlandeilanden raast, is het bijna onmogelijk om het eiland te betreden of te verlaten. Iedereen zit vast en de spanning tussen de bewoners en bezoekers loopt op. Als de mooie Angela, televisiepresentatrice en eigenaresse van de Fair Isle vogelobservatiepost, wordt vermoord reageren de eilandbewoners met angst en woede. Jimmy moet zonder hulp van het vasteland de zaak zo snel mogelijk proberen op te lossen.

Dan gebeurt waar iedereen bang voor is: er wordt nog een moord gepleegd, waardoor de druk voor Jimmy groter wordt. In het blauwe licht van de storm en het onweer volgt de verrassende en onthutsende ontknoping.

Over de auteur
Ann Cleeves heeft aan de universiteit van Sussex gestudeerd en is daarna onder andere reclasseringsambtenaar, kok bij een vogelobservatiepost en reservekustwachter geweest voordat ze begon met het schrijven van thrillers en detectives. Inmiddels heeft ze tweeëntwintig boeken op haar naam staan.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Nieuwste Vera Stanhope-thriller van Ann Cleeves
Lees ook:Christopher Hitchens overleden aan slokdarmkanker
Lees ook:De allerlaatste caracara ter wereld van Peter Verhelst
Lees ook:De Speld brengt de geschiedenis van Nederland in kaart
Lees ook:Voorproefje: Stiletto libretto – Bavo Dhooge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.