Het meisje dat de hemel aanraakte

‘Het meisje dat de hemel aanraakte’ van Luca di Fulvio is een duizelingwekkende liefdesgeschiedenis in het Venetië van de 16e eeuw. De schrijver neemt je mee op een bijzondere reis door de mysterieuze straten van Ghetto Nuovo in Venetië.

Venetië 1515: Mercurio, een straatarme jongen, zwerft door de straten van Venetië op zoek naar vrijheid en de warmte van een gezin. Een Joodse charlatan geeft zich uit voor dokter en verwerft faam als psychotherapeut. Zijn beeldschone dochter, Giuditta, droomt van een leven als modeontwerpster. Alle drie proberen ze aan het harde straatleven van Venetië te ontsnappen, waar armoede, discriminatie en de terreur van gangsterleiders aan de orde van de dag zijn. Als Mercurio verliefd wordt op Giuditta, komt het tot een bittere confrontatie tussen het christendom en het jodendom en wordt Giuditta opgesloten in de Ghetto Nuovo.

Over de auteur
Luca di Fulvio werd in 1957 geboren in Rome waar hij nu werkt als zelfstandig auteur. Voordat hij begon met schrijven, studeerde Di Fulvio dramaturgie in Rome en werd hij opgeleid door niemand minder dan de beroemde schrijver Andrea Camilleri.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Lionel Messi: het voetbalfenomeen beschreven
Lees ook:Rosita Steenbeek stapt over naar Ambo | Anthos uitgevers
Lees ook:Beverly Hills 90210-sterren, nu kinderboekenschrijfsters
Lees ook:iPhone geschikt voor stedengidsen van Marco Polo
Lees ook:Mailen met Henk van Straten

Eén reactie op “Het meisje dat de hemel aanraakte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.