Het geweldig humoristische boek van Daphne Deckers

Daphne Deckers schrijft al jaren columns en heeft nu voor het eerst een roman geschreven; ‘Alles is zoals het zou moeten zijn’. Een geweldig boek vol met humoristische uitspraken en situaties waar iedere vrouw zich wel in kan vinden. Chantal Bolleman vertelt er meer over.

Als Iris na de geboorte van haar zoontje plots in de steek wordt gelaten door haar jeugdliefde stort haar wereld in. Haar jeugdliefde wil niets van de baby weten en vertrekt samen met zijn minnares naar Zuid-Afrika. Iris gaat op zoek naar nieuw geluk in de televisiewereld en samen met haar vriendinnen en een wel heel aantrekkelijke hondenuitlater vindt ze het geluk langzamerhand beetje bij beetje terug. Ondertussen rekent ze af met haar overspelige ex, een valse collega en haar onwillige hond. En daarnaast ontrafelt ze een lang bewaard familiegeheim. Zal alles weer zijn zoals het moet zijn?

Een boek vol met onverwachte dagelijkse situaties die op een speelse en erg humoristische manier zijn beschreven.  Daphne Deckers weet hoe je een boek moet schrijven. Elke minuut van het boek heb ik genoten. Na de eerste bladzijde wil je niet meer stoppen met lezen, omdat je wilt weten hoe het verder gaat in het leven van Iris.

De schrijfstijl in het boek is straight-to-the-point. De hoofdrolspeelster zegt waar het op slaat en windt er geen doekjes om. Het leuke is dat je naast het verhaal ook af en toe de gedachten van Iris leest. Zo krijg je een nog beter beeld van hoe zij in elkaar zit en hoe zij zich probeert te redden uit ‘hulpeloze’ situaties zoals een nogal vreemde confrontatie met haar ex en de problemen die ze heeft met haar hond.

Het verhaal is goed geschreven, met af en toe een uitspatting van details of situaties, maar dat is juist wat dit boek zo leuk maakt. Je leest niet alleen over de huidige situatie van Iris, maar je komt veel meer te weten doordat het verhaal in de ik-vorm is geschreven. Leest erg prettig. De personages zijn scherp beschreven en lijken net uit het dagelijkse leven geplukt. Toch is het boek niet alleen amuserend, er zit ook een serieuze kant aan. De ontdekking van de minder leuke dingen in het leven komen ook voorbij zoals de dood van haar vader en de slechte relatie met haar moeder.

Een echte aanrader voor als je even goed hard wil lachen en zin hebt om een verhaal te lezen waar seks, alcohol, liefde en een vleugje drama in voor komt. Geen standaard boek, maar eentje met een heel onverwachts einde namelijk; ‘Alles is zoals het zou moeten zijn‘.

Tekst: Chantal Bolleman

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Daphne Deckers schrijft roman; debuut eind september
Lees ook:Romandebuut Daphne Deckers nekt sociaal leven
Lees ook:Cruise Control nieuwe chicklit van Carlie van Tongeren
Lees ook:Buskruit en kaneel, een waar avonturenboek
Lees ook:Verborgen spel; Nederlandse Vijftig Tinten Intelligenter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.