De eerste roman over het Urbach-Wiethe syndroom

Jonas Bicker lijkt voorbestemd om grote daden te verrichten. Hij is gezegend met bijna onmenselijke moed en doet dingen waar anderen alleen van dromen. Hij is een held, een halfgod, een hedendaagse Hercules. Maar als bekend wordt dat hij lijdt aan het Urbach Wiethe-syndroom, een aandoening waarbij het deel van de hersenen dat angst kan voelen, blijvend is uitgeschakeld, valt hij van zijn voetstuk.

Dan blijkt dat Jonas helemaal niet dapper is, maar dat hij simpelweg niet bang kan zijn. Jonas kent letterlijk geen angst. Dat lijkt aantrekkelijk, maar gaandeweg ontdekt hij dat vrees, schroom en schaamte nodig zijn om anderen te begrijpen, om lief te hebben, om een gewoon leven te leiden. In zijn pogingen die ene onbekende emotie te doorgronden, raakt hij erdoor gefascineerd. Het is het begin van een lange zoektocht, een onverschrokken queeste naar de angst.

Over de auteur
Joris van Os (1975) is schrijver, regisseur en beeldend kunstenaar. Hij studeerde televisiemaken en werkte jarenlang als programmamaker bij productiebedrijven en omroepen. Van Os is vertaler en tekstschrijver voor de media en co-auteur van het boek Het geheim van Zionsburg.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Unieke inkijk in de wereld van chronisch verslaafden
Lees ook:Het geheim van genot
Lees ook:Mengestu maakt hooggespannen verwachtingen waar
Lees ook:Verbeter de wereld, begin om halfelf
Lees ook:Ben jij ook bang voor de tandarts?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.