Ga mee met Peter Verhelst naar Droomland

In zijn nieuwste roman weet Peter Verhelst het esthetische weer op ongeëvenaarde wijze te rijmen met het engagement. Hij pakt de lezer met beide handen vast om hem nooit meer los te laten: “Het ontroostbare troostende: dat ik het niet ben die mezelf of de woorden hoeft te begrijpen, maar dat er woorden zijn. Die mij begrijpen.”

Dit boek speelt zich af in Droomland. In dit parallelle universum worden gorilla’s, maar ook giraffen, buffels, vissen en leeuwen, gedwongen tot beschaving. Door de ogen van zo’n mensgeworden dier beleven we de werking van Droomland van binnenuit. Wanneer dit wezen eindelijk een volwaardig mens mag worden genoemd, komt het tot een helse climax waarin natuur en cultuur de strijd aangaan. Dit prachtige literaire kleinood houdt de triomf van de mens tegen het licht.

Verhelst is onmiskenbaar een van de belangrijkste auteurs in de hedendaagse Nederlandse literatuur. ‘Geschiedenis van een berg’ is een Verhelst pur sang en tegelijk weer volstrekt origineel.

Over de auteur
Peter Verhelst (1962) is een Vlaams dichter, romancier en theatermaker. Hij ontving voor zijn werk verscheidene prestigieuze prijzen, waaronder De Gouden Uil, de Vlaamse Cultuurprijs en de F. Bordewijkprijs voor zijn roman ‘Tongkat‘ (1999).

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Wij totale vlam van Peter Verhelst
Lees ook:Jan Campert-stichting deelt prijzen uit
Lees ook:De allerlaatste caracara ter wereld van Peter Verhelst
Lees ook:Peter Verhelst start als Gentse stadsdichter
Lees ook:Hard en teder: literaire porno van Thomas Blondeau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.