Genieten in Hotel Vertigo met Kees ‘t Hart

In augustus 1957 maakt een filmploeg opnames in San Francisco voor Vertigo van Alfred Hitchcock. De Nederlandse uitwisselingsscholier Vincent van Zandt raakt als manusje-van-alles betrokken bij de crew en raakt diep onder de indruk van de filmwereld. Hij is bereid daar zijn schoolcarrière voor op het spel te zetten. Maar uiteindelijk loopt alles anders dan hij hoopt en wordt hij op beschuldiging van vandalisme en spionage de Verenigde Staten uitgezet.

Pas na zijn pensionering en de dood van zijn vrouw durft Van Zandt terug te keren naar de stad die zijn leven heeft getekend. Zijn er nog sporen te vinden van zijn verblijf? En niet onbelangrijk: slaagt hij erin zijn vriendin van destijds terug te vinden?

Over de auteur
Kees ’t Hart (1944) schrijft romans, essays, verhalen en gedichten. Zijn roman ‘De Revue‘ stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs en werd bekroond met de Multatuliprijs, ‘Ter Navolging‘ stond op de shortlist van de AKO Literatuurprijs. Het veelgeprezen ‘De keizer en de astroloog‘ is zijn meest recente roman.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Het is weer raak met Kees van Nieuwkerk
Lees ook:Daphne de Boer schrijft boek over gebeurtenissen in Tripoli
Lees ook:Dromers debuutroman Cornelis van den Berg
Lees ook:Boekenblog leest thriller ‘Mijn zwarte hart’
Lees ook:Wat dóé je met de gelukkige momenten in je leven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.