New York van Edward Rutherfurd

Er is geen stad die meer tot de verbeelding spreekt dan New York. De stad is veel bezongen, veel besproken, maar zelden zo compleet en indrukwekkend beschreven als in dit boek van Edward Rutherfurd. Hij heeft een prachtige roman geschreven, die volgens de Washington Post een must is om te lezen.

Als lezer begin je je wandeling door de geschiedenis van New York in de tijd van Peter Stuyvesant en volg je steeds enkele tot de verbeelding sprekende families, zodat je de stad zich door hun ogen ziet ontwikkelen tot wat die nu is. Wandel door Central Park, over Fifth Avenue en over The Brooklyn Bridge. Lees over het New York van de Indiaanse nederzettingen van Manhattan en het Nederlandse Nieuw-Amsterdam tot de Engelse overname, van de Onafhankelijkheidsoorlog, de grote beurskrach van 1929 en de bouw van het Empire State Building tot de nadagen van 9/11. New York laat een onuitwisbare indruk achter.

Over de auteur
Edward Rutherfurd is de auteur van een aantal grote bestsellers, waaronder Sarum en Londen. Zijn boeken zijn vertaald in twintig talen.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Zestien wandelingen in en rond Amsterdam
Lees ook:De ontwikkeling van Amsterdam in vogelvlucht
Lees ook:Het Amsterdam van Theo van den Boogaard
Lees ook:Oprechte, herkenbare zoektocht naar ‘hoe te leven’
Lees ook:Tachtig dagen blauw van Vina Jackson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.