Met Hans Schellekens op cursus

Betrokken, geestig en vilein fileert Hans Schellekens het soort cursus waarover iedereen weleens gehoord heeft maar waarover de deelnemers volgens afspraak horen te zwijgen. Hoe werk je aan een beter leven? Hoe vind je de sleutel tot zelfinzicht? Je leest het in ‘De cursus’.

Haro, een zevendertigjarige leraar die vaststelt dat op alle fronten de rek wat uit zijn leven is, wordt door een collega geattendeerd op de bewustwordingscursus van de organisatie Milestone. In deze collega ziet hij de zon altijd schijnen, terwijl het in zijn eigen hoofd meestal miezert. Waarom zou hij niet, zoals de cursus belooft, ‘meer uit zijn leven halen’? Hij besluit het erop te wagen.

Vier dagen lang wordt hij ondergedompeld in een wereld van sharing, inspiration en confrontation, van zoete seventies-hits en dozen vol tissues, volgesnotterd Towards A Loving World For Everyone. Hij observeert en ondergaat alles zo open mogelijk – al komt hij tot heel andere inzichten dan die waar de cursus op aanstuurt. Een satirische roman over de zoektocht naar geluk.

Over de auteur
Hans Schellekens (1971) is neerlandicus en werkte jarenlang als docent aan de European School Culham in Engeland en aan het United World College in Singapore. Hij maakte deel uit van de redactie van de Stichting Literaire Activiteiten Utrecht.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Dochter Saskia Noort opvolgster Anouk
Lees ook:Eerste roman van Nederlandse Bridget Jones
Lees ook:Wally Boom gevaarlijk boek!
Lees ook:Doorzoek jezelf: Het geheim achter het succes van Google
Lees ook:Irene Helsloot schrijft filosofische roman

Eén reactie op “Met Hans Schellekens op cursus

  1. c.van der berg

    Wat jammer dat de schrijver zo moeilijk doet. Het is overduidelijk de Essence Trainings bv waar hij over schrijft alleen de namen van de trainers en zijn aangepast en de oefeningen noemt hij anders. Misschien iemand die het volgende slaatje wilde slaan uit negativiteit rondom dit soort? Het is namelijk oud nieuws. Al jaren zijn er nare berichten over deze organisatie. Dat kan ook niet anders met een man die goeroe neigingen vertoont aan de leiding. Spijtig dat een bedrijf met een mooie slogan er totaal niet naar leeft.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.