Is Marian Mudder de perfecte minnares?

Actrice Marian Mudder heeft na haar succesvolle debuut ‘Geluksblind’ weer een roman geschreven. In ‘De perfecte minnares’ beschrijft ze het leven van een vrouw die van mannen houdt, zoals je ze van koken houdt; gepassioneerd, perfectionistisch en gulzig.

Eva is een levensgenieter en heeft er haar beroep van gemaakt. Samen met haar vriendin Desirée heeft ze een cateringbedrijfje en kookt ze in een lifestyle- televisieprogramma. Eva is verslaafd aan koffie, boter, oesters, champagne, seks en liefde. Ze heeft een hartstochtelijke relatie met de ogenschijnlijk ideale man Damien. Totdat hij op het hoogtepunt de relatie verbreekt. Om mooi te houden wat mooi is, omdat hij van haar houdt. Zegt hij. Eva begrijpt er niets van.

Als Eva tijdens een televisieopname instort, besluit ze met iemand te gaan praten om over haar liefdesverdriet heen te komen. Ze gaat in therapie bij drs. Wüsthof, die er een wat onconventionele methode op nahoudt. Onbewust lijkt Eva altijd de verkeerde mannen uit te kiezen. In een poging om zich van het verleden te bevrijden, zal ze wraak nemen op de enige man voor wie ze nooit heeft gekookt. Is hij het antwoord op haar verkeerde-mannen-syndroom?

In eerste instantie riep ik op twitter meteen dat ‘De perfecte minnares’ wel heel veel seksscènes bevat. Daar moet ik op terug komen. Natuurlijk wordt de liefde veelvuldig bedreven, maar uiteindelijk besef je als lezer dat Marian Mudder dit niet doet om te scoren. Nee, het hoort bij het verhaal. Juist door deze scènes kun je je als lezer nog beter verplaatsen in Eva.

‘De perfecte minnares’ is een ontzettend vlot boek. Als lezer vlieg je er doorheen. Toch is het geen chicklit. Nee, als je het boek zo omschrijft dan doe je Marian Mudder echt te kort. De actrice heeft namelijk een prachtige roman geschreven. Waarbij ze de woorden met elkaar heeft verbonden, zoals ingrediënten dat in het lekkerste gerecht zijn. Lees smakelijk!

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Marian Mudder schrijft spannend familiedrama
Lees ook:Marian Mudder leest voor uit De perfecte minnares
Lees ook:Baantjer-actrice Marian Mudder schrijft roman
Lees ook:Mailen met Marian Mudder
Lees ook:Marian Mudder leest voor uit haar boek ‘Geluksblind’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.