Boek over Nederlandse kust met foto’s Martin Kers

De Nederlandse kust wordt vandaag gepresenteerd. Van Schiermonnikoog tot de punt van Zeeland, alles over het zoute water van Nederland. Het resultaat is een boeiend portret van de Nederlandse kust dat verrast, nieuwsgierig maakt, maar ook herkenbaar is vanwege de stijl van schrijver en fotograaf Martin Kers.

De kust van Nederland, gekenmerkt door brede zandstranden en hoge duinen die beschermen tegen de zee, heeft een bijzondere schoonheid die nooit eerder zo gedetailleerd in beeld is gebracht. In het noorden van Nederland domineren de Wadden, langs de kust van Noord-Holland voeren badplaatsen de boventoon. Verder naar het zuiden wordt het landschap veelzijdiger. De havens van Rotterdam en de Deltawerken zijn symbolen van Nederlands ondernemerschap en inventiviteit.

Op dit moment is Martin Kers nog bezig met zijn reis langs de Noordzeekust. In het boek over zijn reis, dat in oktober verschijnt, is de diversiteit van de kustlijnen van Noorwegen, Schotland, Engeland, Frankrijk, België, Nederland, Duitsland en Denemarken grondig en fascinerend in beeld gebracht in een omvangrijk document van meer dan 400 pagina’s en circa 1.000 foto’s. Een onweerstaanbaar boek over de schoonheid van de kusten van een van ‘s werelds meest gevarieerde zeeën.

Over de auteur
Martin Kers (1944), dé gevierde fotograaf van het Nederlandse landschap, brak halverwege de jaren tachtig door bij het grote publiek met zijn bijzondere weergave van alles wat wij in Nederland dagelijks om ons heen zien. Zijn foto’s tonen de schoonheid van het alledaagse, die schuilt in het landschap, de luchten, het licht, maar ook in de talrijke details die Kers tegenkomt op zijn reizen. Nu, ruim 25 jaar na zijn doorbraak, is het tijd voor het magnum opus van Nederlands bekendste natuurfotograaf: ‘De Nederlandse kust’.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Langs de kust van Nieuw Statenzijl tot De Panne
Lees ook:Fotograaf legt in vijf jaar tijd alle hoofdsteden ter wereld vast
Lees ook:De buitenplaats en het Nederlandse landschap
Lees ook:Bijzondere foto’s in Nederland vanuit de lucht
Lees ook:Oogappeltjes van Oranje: Oranjegeluk in beeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.