Rosita Steenbeek pakt de fiets naar het orakel van Delphi

Het nieuwe boek van Rosita Steenbeek is een reisverslag, of wellicht beter gezegd een Odyssee. Ze fietst met haar Armeense vriend van Amsterdam naar het Orakel van Delphi. Haar vriend, die haar drie maal eerder op de fiets vanuit Amsterdam in Rome bezocht, kreeg haar uiteindelijk zo ver om de reis naar Delphi samen met hem te ondernemen.

Geheel ongetraind, legt ze de tocht af die de Romeinen ooit van zuid naar noord hebben gemaakt, maar dan in tegengestelde richting. Ze maakt een prachtige reis naar het orakel, waarbij ze de lezer meeneemt achter op de fiets en laat mee genieten van alles om haar heen, de geuren van de kruiden in de berm, de smaak van de Griekse koffie en de betovering van de prachtige kerken en andere bezienswaardigheden die zij bezoekt. Ze reden over de Duitse Autobahn, door Oostenrijk, over de Zwitserse Alpen begeleid door donder, bliksem en zware regen, om vervolgens na een daling van 2000 meter een zon overspoelde Italiaanse appelboomgaard binnen te rollen. In Brindisi namen ze de boot en zo kwamen ze na veertig dagen aan in Delphi. Ze laat de lezer delen in de ontberingen van het beklimmen van de Alpen in mist en regen en het verdwalen in een zandverstuiving.

De betovering van de Griekse wereld, met aan de andere kant ook de confronterende grote Griekse crisis en dit overgoten met de emotie tussen twee mensen die samen een intensieve reis beleven.

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Rosita Steenbeek stapt over naar Ambo | Anthos uitgevers
Lees ook:Marjon Sarneels Maidentrip wint PZC-publieksprijs (+Win!)
Lees ook:Op hoge hakken naar Santiago
Lees ook:Hoe de Oudheid ons heeft gevormd
Lees ook:Lekker koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.