De crisis en rock ’n roll door het oog van Bill Menema

Bill Mensema beschrijft in zijn nieuwste boek ‘Rock 7′ zijn persoonlijke ervaring met muziek. Dit gaat over bands uit de jaren tachtig als Bauhaus, The White Stripes en The Eagles. Gevoelens, belevenissen en herinneringen, het komt allemaal aan bod in zijn verhalen over de bands. Dit gebeurt tijdens zijn studentenleven in de jaren tachtig, maar ook in 2013; met een oude maat in de kroeg,  luisterend naar de bands.

Het boek omvat losse verhalen, maar er zijn wel gemeenschappelijke delers: door de persoonlijke verhalen van Bill doet het boek aan als een roman. Ook geeft hij zijn mening over de stand van zaken in de wereld van nu. Want hij maakt zich boos. Vroeger bestond de wereld uit rock ’n roll, nu is het ingewikkeld en draait alles om techniek en economie. In de jaren ’80 ging je gewoon uit je dak op de band Bauhaus en draaide je je elpees grijs. Nu wordt muziek gedownload en zijn platenzaken uitgestorven. Er wordt niet meer gekeken naar wat menselijk is in deze crisistijd, maar naar mogelijkheden. Zijn boodschap voor de mensen uit deze tijd? Fuck you!

Over de auteur
Bill Mensema (1960) groeide op in Delfzijl. Hij studeerde Nederlands in Groningen en schreef daar voor verschillende lokale kranten. In 1981 trad hij voor het eerst op met zijn band Crimes of Nature. In de jaren hierna trad hij verschillende keren op, onder meer in het voorprogramma op het  One World Poetry Festival van Amsterdam. In maart 2008 schreef hij zijn debuutroman over zijn eerste stappen in de muziekbusiness; Doem Dada. In  2009 en 2011 verschenen de romans Fietsen met Bob Dylan en Captain Liefde. Rock 7 is het nieuwste boek van zijn hand.

Tekst: Ilse Maas

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Prozaclub in café Marleen
Lees ook:Marilyn Ferguson (70) overleden
Lees ook:Het volledig verrijkte e-book The Rolling Stones: 50
Lees ook:Mark Verver pakt uit met Snoep: roman, soundtrack en trailer
Lees ook:Keith Richards in DWDD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.